VUČIĆ SA AMBASADOROM FALKONIJEM - Predsednik: Makron uvek spreman da čuje srpske stavove

Novosti online

11. 02. 2021. u 11:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Francuske Žan-Luj Falkonijem poručio da su dobri odnosi sa Francuskom od izuzetne važnosti za Srbiju i da je predsednik Emanuel Makron jedan od retkih državnika koji je uvek spreman da čuje srpske stavove.

ВУЧИЋ СА АМБАСАДОРОМ ФАЛКОНИЈЕМ - Председник: Макрон увек спреман да чује српске ставове

Foto: Printskrin

-Predsednik Makron je jedan od retkih državnika, uglednih i uticajnih u okvirima evropske i svetske politike i ekonomije, koji je uvek spreman da čuje srpske stavove i razume težinu našeg položaja - rekao je Vučić.

Vučić je izrazio zahvalnost predsedniku Makronu za uvažavanje koje ima prema našoj zemlji, kao i za gostoprimstvo prilikom prošlonedeljne posete Parizu, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što predsednik Makron namerava da ponovo poseti Srbiju, navodeći da je njegova poseta 2019. godine ostavila poseban trag u istoriji srpsko-francuskih odnosa i dala im novi zamajac.

Vučić je rekao i da će lično pratiti realizaciju zajedničkih projekata, a u razgvoru je konstatovano da projekat beogradskog metroa dobro napreduje i da prati planiranu dinamiku.

Razmotren je i napredak drugih velikih projekata poput radova na aerodromu "Nikola Tesla", kojim upravlja francuski "Vansi" i sanacije deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuski "Suec".

S tim u vezi, na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Nebojša Stefanović i Siniša Mali, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.

Predsednik Vučić je i ovom prilikom izrazio nadu da će Srbija, prihvatanjem nove metodologije za vođenje pregovora sa EU, ostvariti napredak na evropskom putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (69)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)