RAT U LAŽNOJ DRŽAVI ZBOG DANAŠNJE PROVOKACIJE: DPK izvređala Osmanijevu i Kurtija pa Srbe nazvali huliganima

Tanjug

30. 01. 2021. u 22:01

DEMOKRATSKA partija Kosova (DPK) saopštila je večeras da smatra da su lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti i v.d. predsednika privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani ''osramotili ustavni poredak i (tzv.) Kosovo'' odlaskom u Severnu Mitrovicu, ''kako bi prikupili jeftine političke poene''.

РАТ У ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ ЗБОГ ДАНАШЊЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: ДПК извређала Османијеву и Куртија па Србе назвали хулиганима

Foto: Printskrin

- Više od jedne decenije, Aljbin Kurti govori kako ''ide u Mitrovicu'', vođen mržnjom da dokaže kako je (tzv.) država Kosovo nesposobna i propala. Pokušava da politički profitira na štetu institucija, a danas je osramotio državu i ozbiljno uticao na dostignuća u tom delu (tzv.) Kosova - navodi se u saopštenju DPK koje je prenela prištinska Gazeta Ekspres.

Iz Demokratske partije Kosova upozoravaju i na zloupotrebu državnih resursa i funkcije vršioca dužnosti predsednika.

- Zloupotrebljavajući državnu infrastrukturu i privilegije institucije predsednika, Aljbin Kurti, u pratnji Vjose Osmani, pogazio je i ponizio (tzv.) Kosovo i ustavni poredak. Dozovljavajući da je huligani sa severa (tzv.) Kosova ponižavajuće proteraju, Osmani je pokazala da je nedostojna funkcije predsednika i da je pretvara u partijsku funkciju. Kao politički avanturisti Kurti i Osmani danas su pogazili dostignuća (tzv.) Kosova - saopštili su iz DPK.

Samo DPK ima snage da vrši državnu vlast na severu, dodaje se u saopštenju, uz najavu programa za oporavak posle izbora 14. februara.

- (Tzv.) Kosovu su potrebni jaki lideri, koji ne odlaze na sever radi slikanja tokom kampanje, kao što to učinili Kurti i Osmani, već da bi vršili državnu vlast i omogućili slobodu kretanja, prosperitet i budućnost svih zajednica u tom delu zemlje - porušili su, pored ostalog, iz DPK.

Vjosa Osmani i Aljbin Kurti obišli su danas pogon Trepče, a prištinski mediji prenose da su ih po ulasku u severni deo Kosovske Mitrovice okupljeni građani sprečili da prođu dalje.

Osmani je na Fejsbuku objavila da je zajedno sa Kurtijem obišla Trepču u Mitrovici, sa fotografijom iz pogona.

Naš list je pre toga objavio snimak "proterivanja", odnosno reakcije Srba iz severnog dela Kosovske Mitrovice na njihovu posetu. Podsetimo, u pratnji političara iz Prištine bile su i osobe koje su nosile obeležja terorističke OVK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!