MILOVAN DRECUN: Međunarodna krizna grupa radi za nezavisno Kosovo

Tanjug

28. 01. 2021. u 12:44

PREDSEDNIK skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenjuje "ponudu" tzv. Međunarodne krizne grupe u vezi sa rešenjem pitanja Kosova kao nerealnu ocenivši da ona radi "u korist samoproglašene države Kosovo".

МИЛОВАН ДРЕЦУН: Међународна кризна група ради за независно Косово

Foto: Tanjug

- To što je ponuđeno nije nikakvo rešenje. Napravili su tri varijante dogovora što uopšte ne znači da je sve to realno. Pravo rešenje znači da i jedna i druga strana mogu da ga prihvate i da ga realizuju - rekao je Drecun za Hepi TV.

On je kazao da Srbija ne može da prihvati ono što bi Albanci i njihovi sponzori u međunarodnoj zajednici želeli,a to je da Srbija prizna Kosovo i omogući mu članstvo u Ujedinjenim nacijama.

- Jer, kada jednom steknu međunarodnopravni kapacitet članstvom u UN, bio bi im olakšan put ka ujedinjenju sa Albanijom. Ako su zaista u punom smislu nezavisna država lako mogu da se dogovore dve države da organizuju referendum i da se ujedine. Šta bi tu bilo sporno - upitao je Drecun.

Prema njegovim rečima, teze koje dolazi sa Zapada da Srbija zapravo treba da prizna Kosovo da bi sprečila stvaranje "velike Albanije" su neverovatne i "budalaste".

- Prosto, ne možete da poverujete. Da li misle da smo toliko politički needukovani ili naivni da ''nasednemo'' na jednu takvu tezu - dodao je Drecun.

Najveći problem vidi u tome što albanski "politički establišment" na Kosovu i Metohiji "nema volju za bilo kakvim kompromisnim rešenjem".

- Priština ga jednostavno ne želi. To ne može da stvori optimizam da će doći do suštinskih pomaka u njihovom stavu - zaključio je predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!