KO ĆE PLATITI ŠTETU NA ZGRADI KONGRESA? Objekat nije bio osiguran, evo ko će biti na udaru

Novosti online

08. 01. 2021. u 14:04

SANIRANjE štete pričinjene u sredu, 6. januara, na zgradi američkog Kongresa moraće da plate porezni obveznici jer objekat nije bio osiguran.

КО ЋЕ ПЛАТИТИ ШТЕТУ НА ЗГРАДИ КОНГРЕСА? Објекат није био осигуран, ево ко ће бити на удару

Foto: EPA

Ovo je potvrdio izvor poznat agenciji Rojters. Još nije poznato koliko će koštati čišćenje i saniranje štete pričinjene nakon nasilnog ulaska pristalica američkog predsednika Donalda Trampa u Kongres.

Stakla su rabijena, pričinjena je šteta na inventaru, grafiti su iscrtani na zidovima. Američke federalne agencije uglavnom nisu osigurane i izgledno je da će deo troškova obnove snositi AOC koji upravlja ovom zgradom.

- Poreski obveznici biće na udaru zbog popravki u Kongresu - izjavio je predsednik organizacije poreskih obveznika Stiven Elis.

Nasilni ulazak Trampovih pristalica desio se u trenutku kada je zakonodavna vlast Sjedinjenih Američkih Država trebala da potvrdi Džozefa Bajdena za novog šefa države.

Time su pokušali da to onemogući, a na to su se odlučili nakon što ih je Tramp pozvao da se okupe na Kapitol Hilu. U neredima je poginulo pet osoba, među kojima je i jedan policajac.

Ovo je prvi put od 1814. godine da se desi nešto ovakvo. Britanci su 1814. upali u zgradu i spalili je, podseća magazin Biznis Insajder.

(Klih.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024