MIRNA NOVOGODIŠNJA NOĆ U KRALJEVU: Bez incidenata i narušavanja javnog reda i mira

G.Ćirović

01. 01. 2021. u 13:09

AKO se izuzme velika količina upotrebljene pirotehnike, novogodišnja noć je u Kraljevu protekla mirno i bez incidenata. O tome svedoči i policijska statistika prema kojoj nije zabeleženo nijedno narušavanje javnog reda i mira.

МИРНА НОВОГОДИШЊА НОЋ У КРАЉЕВУ: Без инцидената и нарушавања јавног реда и мира

Foto: G. Šljivić

- Stanje javnog reda i mira je na području PU Kraljevo je stabilno i zadovoljavajuće, nije bilo incidenata što nas posebno raduje s obzirom na situaciju  - kratko referiše major policije Goran Radovanović, oficir za javni red i mir Policijske uprave Kraljevo.

U novogodišnjoj noći nije se dogodio nijedan saobraćajni udes, ali su pripadnici saobraćajne policije ipak imali pojačane aktivnosti u operativnoj kontroli saobraćaja.

- Otkriveno je šest saobraćajnih prekršaja, od kojih su u pet vozači upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, a u jednom pod dejstvom narkotika. Mera zadržavanja u službenim prostorijama sprovedena je protiv vozača koji je imao 1,43 promila alkohola u krvi i vozača koji je bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - naglasio je major policije Ivan Vučetić, komandir Saobraćajne policijske ispostave Kraljevo.

Po rečima potpukovnika policije Milinka Vukomanovića, zamenika načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, nije bilo prijavljenih povređivanja građana pirotehničkim sredstvima.

- Pripadnici vatrogasne jedinice imali su jednu efikasnu intervenciju prilikom gašenja požara na jednom pomoćnom objektu koji osim materijalnih, nije izazvao druge posledice – raportirao je Milinković dodajući da je 30. decembra prilikom akcije kontrole, oduzeto 360 komada pirotehničkih sredstava i protiv jedne osobe podneta prijava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)