„POTROŠILI SU SVOJ ARSENAL!” Lazanski brutalno postavio na mesto Bajdenove jastrebove (VIDEO)

Novosti online

19. 12. 2020. u 11:17

AMBASADOR Srbije u Ruskoj Federaciji, Njegova ekselencija Miroslav Lazanski izjavio je da su posetom ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova potvrđeni odlični odnosi Srbije i Ruske Federacije.

„ПОТРОШИЛИ СУ СВОЈ АРСЕНАЛ!” Лазански брутално поставио на место Бајденове јастребове (ВИДЕО)

Foto: Arhiva Novosti

Lazanski je za tv Pink rekao da je ministar Lavrov odao priznanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog svega onoga što se u zadnjih par godina odvija na relaciji Beograd-Moskva.

- Rukovodimo se interesima građana Srbije i dok god je ruski gas najjeftiniji, mi ćemo kupovati taj gas - kazao je Lazanski i rekao da je Lavrov zahvalio Vučiću na toj iskrenosti i na konzistentnoj politici Srbije prema Rusiji od 2012. godine.

Lazanski je osudio određene tekstove u medijima koji kritikuju Lavrova što dolazi da smanji strane pritiske na Srbiju i RS, umesto da se kritikuje upravo taj strani pritisak.

Govoreći o mogućnosti revizije Dejtona, diplomata je istakao da je to uvod u nove probleme.

Lazanski smatra i da nova administracija Džoa Bajdena neće stići da se bavi mnogo Srbijom zbog problema sa kojima se suočavaju SAD, te da od Daniela Servera i Janoša Bugajskog Srbi ne mogu očekivati ništa dobro, ali da je pitanje da li će oni moći da artikulišu tu svoju poziciju.

- Potrošili su oni svoj arsenal - izjavio je Lazanski.

Njegova ekselencija je izjavila da i Bajdenova administracija zna da je Medlin Olbrajt nepopularna ličnost u Srbiji i da, ako žele da postignu određeni dogovor, znaju da je zbog toga ne treba gurati u pregovarački proces Beograda i Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)