SRBI SA SEVERA KOSMETA NEĆE OSTATI BEZ STRUJE: Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, o najavama Prištine

D. Z.

08. 12. 2020. u 19:27

VLADA Srbije nastoji da olakša život Srbima na Kosovu i Metohiji i od 14 decembra neće prestati snabdevanje strujom žitelja severnih opština iz centralne Srbije, kako je to nedavno najavljeno iz Prištine.

СРБИ СА СЕВЕРА КОСМЕТА НЕЋЕ ОСТАТИ БЕЗ СТРУЈЕ: Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ, о најавама Приштине

Foto: D. Zečević

Ovo je u Zubinom Potoku rekao Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju prilikom obilaska radova na stambenim zgradama koji se grade sredstvima Vlade Republike Srbije.

On je pojasnio da će Elektroprivreda nastaviti sa normalnim snabdevanjem električnom energijom opštine na severu Kosova i Metohije sve dok se ne formiraju dve kćerke firme kako je to najavljeno na osnovu sporazuma iz 2013. i 2015. godine.

Inače u Zubinom Potoku nedavno je završena izgradnja zgrade sa 12 stanova, dok je u toku izgradnja zgrade sa 59 stambenih jednica namenjenih zbrinjavanju mladih bračnih parova, interno raseljenih i socijalno ugroženih porodica.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je i zgradu Doma kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku i tom prilikom svečano otvorio Galeriju pri ovoj ustanovi kulture.

Ovim događajem Petković je započeo drugi dan prve zvanične posete Kosovu i Mertohiji, od kako je stupio na dužnost direktora Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)