VANREDNI IZBORI: U dve opštine na Kosovu i Metohiji omogućen ulazak i izlazak, iako su u crvenoj zoni

D. Z.

28. 11. 2020. u 20:45

ZBOG sutrašnjih vanrednih izbora u severnoj Mitrovici i Podujevu, tzv. kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku, da uprkos tome što se ovi gradovi nalaze u crvenoj zoni, omogući ulazak i izlazak iz ovih gradova.

ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ: У две општине на Косову и Метохији омогућен улазак и излазак, иако су у црвеној зони

Beograd neće odustati od formiranja ZSO / Foto Tanjug

Naime, kako su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku, ova odluka dozvoljena je samo sutra, 29 novembra i važi od 19,00 sati večeras do 22,00 sata sutra uveče samo za glasače koji su ostvarili pravo glasa u skladu sa važećim pravilima.

Vanredni izbori kako se navodi u saopštenju tzv. kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova održaće se uz važeće epidemiološke mere a obe opštine nalaze se u tzv crvenoj zoni sa najvećim brojem obolelih u odnosu na broj stanovnika.

Inače, u trci za graodnačelnika severne Mitrovice su četiri kandidata i to, Milan Radojević, kandidat Srpske liste, Dušan Milojević nezavisni kandidat, Arden Atić iz Pokreta Samoopredeljenje i Froljent Ademi iz Demokratske partije Kosova.

Vanredne izbore u dvema opštinama raspisao je Hašim Tači 20. oktobra jer su tadašnji gradonačelnici imenovani za ministre u tzv. kosovskoj Vladi. Severna Mitrovica ostala je bez gradonačenika jer je Goran Rakić, predsednik Srpske liste postavljen za ministra lokalne samouprave i zamenika "kosovskog premijera".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu