ALBANCI PONOVO PROVOCIRAJU: Nadomak Gračanice postavljen bilbord UČK (FOTO)

D. Z.

15. 11. 2020. u 12:52

NA ulazu u Gračanicu iz pravca Gnjilana, u selu Kišnica jutros je osvanuo bilbord sa amblemom "UČK" i natpisom "Sloboda ima ime" ispisanim na albanskom jeziku.

АЛБАНЦИ ПОНОВО ПРОВОЦИРАЈУ: Надомак Грачанице постављен билборд УЧК (ФОТО)

Foto: D.Z.

Bilbord je postavljen pokraj puta u mešovitom naselju nadomak Gračanice, što žitelji ove većinski srpske sredine doživljavaju otvorenom provokacijom i kao vid pritiska zbog hapšenja nekadašnjih pripadnika "OVK" koji se nalaze u Haškom tribunalu.

- Postavljanje bilborda sa amblemom "UČK" na prilazu Gračanici je najotvorenija pretnja bezbednosti Srba u centralnom delu Kosova i Metohije i provokacija koja ukazuje na to da su Albanci u našoj južnoj pokrajini još uvek daleko od pravljenja iskrenog otklona od zločina počinjenih u njihovo ime. Podsećam da se neki od komandanata "UČK" nalaze pred sudom upravo zbog zločina počinjenih nad Srbima i drugim nealbancima, ali i nad svojim sunarodnicima koji su bili protivnici terorističkih i zločinačkih metoda borbe za ostvarenje političkih ciljeva - navodi se u saopštenju Petra Petkovića direktora Kancelarije za KiM.

On naglašava da "se društvo na Kosovu i Metohiji pred očima međunarodne zajednice kreće u pravcu opasne radikalizacije, što je nesumnjiva pretnja za nealbansko stanovništvo, ali i za proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine".

Petković smatra da su bilbordi sa amblemom "UČK" - otvoreni poziv na nasilje i delo ljudi koji se ponose zločinima, zbog čega, kako navodi u saopštenju za javnost,očekuje da predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji hitno reaguju i preduzmu korake kako bi ova pretnja bila otklonjena, a srpski narod da u ovom osetljivom trenutku ne naseda na provokacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)