VARHEJI STIGAO U BEOGRAD: Večeras sastanak sa Vučićem

Tanjug

08. 10. 2020. u 15:11

ВАРХЕЈИ СТИГАО У БЕОГРАД: Вечерас састанак са Вучићем

Foto: Tanjug

KOMESAR za proširenje EU Oliver Varheji stigao je danas u radnu posetu Beogradu, tokom koje će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", na koji je sleteo nešto pre 15 sati, dočekala ga je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Sastanak Varheija i predsednika Vučića će početi u 18.15 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon sastanka će se obratiti medijima.

Planirano je da se Varheji sastane i sa premijerkom Anom Brnabić i drugim zvaničnicima.

Evropski komesar je najavio da će tokom boravka u Beogradu lično predstaviti izveštaj o napretku Srbije i Ekonomski investicioni plan za Zapadni Balkan.

Tokom posete Beogradu Varheji će se sastati i sa predstavnicima opozicije, a planirano je i da održi i govor pred srpskim Nacionalnim konventom za EU.

Varheji je u Beograd doputovao iz Prišine, a u petak nastavlja put Sarajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (44)

Sanja

08.10.2020. 15:52

Ekonomski investicioni plan je izuzetno važan za naš region, kako sa ekonomskog, tako i sa političkog aspekta. Jedna je od najvažnijih tema dolaska Varheija u Beograd.

Darija

08.10.2020. 16:19

Evropski komesar će tokom boravka u Beogradu lično predstaviti izveštaj o napretku Srbije i ekonomski investicioni plan za Zapadni Balkan. Napredak Srbije je ocigledan. Nadam se da ce Varheji to javno saopstiti i svima poslati jasnu poruku da je Srbija spremna za clanstvo u EU.

Stefan

08.10.2020. 17:36

Fokus pristupanja treba da bude na sustinskom uticaju tih reformi i njhovom ostvarenju na terenu, stim ce prava mera tog uspeha biti bolji zivotni standard, jaca ekonomija i bolji protok ljudi i robe.

Srećko Đoković

08.10.2020. 18:20

Očekujem dobre vesti od strane Evropskog komesara za proširenje Varhejia. Smatram daje Srbija dosta toga uradila što se tiče diplomatskih i ekonomskih odnosa.

Sasa

08.10.2020. 21:11

Srbija je znacajno napredovala na Evropskom putu rezultati su vidljivi,nasa privreda i zdravstveni sistem su opstali u doba pandemije koronavirusa u odnosu na neke vece zemlje Evropske.

Stefana

09.10.2020. 08:30

Srbiji je jako bitno da nastavi svoj put ka EU i postane član iste. Razvitak i napredak je jako bitan za bolju budućnost građana i države. Naša država je uvek za kompromis i saradnju, a evropske integracije su to čemu Srbija teži.