NEKE OCENE EK SU PAUŠALNE: Ana Brnabić kaže da ćemo i dalje raditi na izbornom procesu

Tanjug

08. 10. 2020. u 14:20

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da vlast u Srbiji radi na unapređenju izbornog procesa još od 2017. godine, i da će nastaviti to da čini i dalje, ali i dodala utisak da su pojedine ocene iz izveštaja Evropske komisije vezane za izborni proces "paušalne", da neke zahtevaju konkretne primere i podatke za ono što se navodi kao problem.

НЕКЕ ОЦЕНЕ ЕК СУ ПАУШАЛНЕ: Ана Брнабић каже да ћемо и даље радити на изборном процесу

Ana Brnabić / Foto Tanjug

Na pitanje da li u narednom mandatu namerava da se u većoj meri bavi izbornim procesom, jer izveštaj EK kaže "da tu nije bilo napretka", Brnabić je rekla se već radi na unapređenju tog procesa, kontinuirano od 2017. godine, kada se ušlo u proces sa ODIHR-om, ali i mimo toga.

- Najbolji primer za to koliko smo sami radili na izbornom procesu je jedinstveni birački spisak, koji je danas ažurniji nego bilo kad ranije i nastavićemo da radimo na tome - navela je Brnabić.

Ona je navela da se sa nekim komentarima o izbornom procesu slaže, ali sa nekima ne, te da će sa partnerima iz EU razgovarati o tome otvoreno, kao i uvek do sada.

- Za neke neke ocene mislim da su suviše paušalne, neke se ponavljaju bez konkretnih primera i podataka o čemu se tu radi. Tražiću konkretne primere, jer ja ne želim svojim poslom da se bavim paušalno. A, ne mogu da razgovaram sa našim partnerima iz inostranstva i međunarodnih organizacija, ukoliko oni daju paušalne ocene i kažu da je nešto problem, a nema podataka šta je ustvari problem - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)