VUČEVIĆ: Vidljivi rezultati Ane Brnabić

Tanjug

06. 10. 2020. u 10:32

POTPREDSEDNIK SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da su rezultati koje je ostvarila Ana Brnabić kao premijerka vidljivi, te da je zbog toga dobila apsolutnu podršku u SNS-u da nastavi posao koji je do sada radila.

ВУЧЕВИЋ: Видљиви резултати Ане Брнабић

Foto N. Karlić

On je naglasio da su vidljivi njeni rezultati u borbi sa pandemijom virusa korona, zatim u oblasti ekonomije, da je danas najniža stopa nezaposlenosti u Srbiji, a da je prosečna plata prešla 510 evra.

"Mnogo je razloga i argumenata da Ana Brnabić dobije još jedan mandat", naveo je on za TV Pink i dodao da je uvek bila otvorena za saradnju i da je bila dobar tandem sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Napominje da je bilo primera da premijer i predsednik države nisu sarađivali i kao primer naveo Vojislava Koštunicu i Borisa Tadića, te da je država u tom periodu bila u kolapsu, Kosovo je proglasilo nezavisnost.

Upitan da prokomentariše nagoveštaje da će se u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije nalazi kritika ranijih izjava predsednika Aleksandra Vučića o solidarnosti u EU na početku korona krize, Vučević je rekao da nije video izveštaj Evropske komisije.

On je podsetio da je i predsednica Evropske komisije dala istu ocenu povodom evropske solidarnosti, kao i predstavnici mnogih zemalja.

Srbiju, kako je naveo, u izveštaju posebno interesiuje kako će se oceniti stanje ekonomije.

To što će buduću Vladu činiti 50 odsto žena, potpredsednik SNS kaže da je Srbija i ranije pokazala da su žene sve ravnopravnije, da je predsednica parlamenta bila žena, premijerka, guvernerka Narodne banke, nekoliko ministarki.

Najveći izazovi buduće vlade, kako je rekao, biće pitanje KiM i borba protiv kovida 19.

Ističe da će se nastaviti sa radom na velikim projektima, da se spremaju i novi, kao što je beogradski metro, ali da će se raditi na jačanju zdravstvenog sistema, ulagaće se u bolnice, opremu.

Upitan zašto je trebalo 106 dana od izbora da se saopšti ime mandatara, Vučević je šaljivo rekao da je njegov utisak da su svi bili mnogo vredniji ovih 106 dana, nego u prethodnom periodu.

"Postoje ustavni rokovi kada se formira vlada. Politika nije matematika. Nije jednostavno sastavljati vladu, jer Vlada treba da uradi nešto za građane", zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu