POČEO RADNI RUČAK: Vučić i Erdogan razgovaraju o važnim temama

Novosti online

25. 09. 2020. u 14:10

ALEKSANDAR Vučić boravi u Turskoj, u poseti Rezepu Tajipu Erdoganu.

ПОЧЕО РАДНИ РУЧАК: Вучић и Ердоган разговарају о важним темама

Foto. Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednici Srbije i Turske sreli su se u četiri oka, u Istanbulu, a nedavno je počeo i radni ručak na kome će da razgovaraju o važnom temama koje se tiču političke i ekonomske saradnje dve zemlje.

Predsednik Srbije prethodno se obratio našim građanima i osvrnuo se na saradnju sa Turskom.

-Veoma je važno da Srbija i Turska imaju dobru saradnju. To je sila koja je važna u svetskim okvirima. NJihov demografski, ekonomski i svaki potencijal je veliki. Trudimo se da sačuvamo najbliže prijateljske odnose i da ih unapređujemo - kazao je Vučić.

Kako kaže, uvek je važno da sa Turcima imamo dobre odnose.

-Mislim da je turska strana zainteresovana za više tema, za nas je važno da se trudimo i pokušamo da sačuvamo najbolje odnose sa našim prijateljima, ističe predsednik i dodaje da će razgovarati o krizi u mediteranu kao i sporazumu u Vašingtonu.

Foto. Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

 

Naglašava, da je u interesu Srbije da zadrži dobre odnose sa Turskom.

Inače, predsednik Vučić doputovao je juče u Tursku gde je na istanbulskom aerodromu dočekan uz najviše počasti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Radni ručak predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Republike Turske @rterdogan.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 25, 2020 at 4:48am PDT

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

BOGDAN

25.09.2020. 20:48

@Veliša - TAKO JE Velsa da truce nisu bili nasi PRIJATELI oni ne bi u SRBIJU ostali 550+GODINE.Evo i danas turci sanaju da se ponovo vrate u SRBISTAN .

Boris

25.09.2020. 14:42

Nadam se da će razgovori biti uspešni po našu zemlju u pogledu novih investicija pre svega a zatim i razumevanja od strane Turske oko naše spoljne politike.

caca

25.09.2020. 14:46

Velika podrška našem Predsedniče ku! Ovo je sastanak od velikog značaja za nas,i nadamo se dobroj daljoj saradnji,kao i jačanju i unapređivanju odnosa dve prijateljske zemlje!!!!!

Željko

25.09.2020. 15:11

Turska je jedna od ekonomski, politički i vojno najsnažnijih zemalja na svetu. Zato je za Srbiju veoma bitno da ima strateško partnerstvo sa ovom velikom državom.

Marika

25.09.2020. 21:13

Susret predsednika Erdogana i predsednika Vučića predstavlja sve bolju i bolju kako bilateralnu, tako i ekonomsku saradnju, a nama je ekonomski razvoj i dovođenje stranih investitora jako bitno.

Ivana

25.09.2020. 22:49

Nama je svaka ekonomska saradnja najvažnija, i hvala nasvemu što radi i čini za našu državu.Srbija danas ima predsednika kojem je stalo da građani Srbije žive bolje. Hvala vučiću koji se trudi da ekonomski osnaži našu državu.