REGISTAR TURISTA SAMO ONLAJN: Prestonički ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja dobili poziv nadležnih službi da se što pre evidentiraju

S. V.

25. 09. 2020. u 14:00

SVI beogradski ugostitelji koji pružaju usluge kategorisanog i nekategorisanog smeštaja od 1. oktobra biće obavezni da domaće i strane turiste prijavljuju isključivo putem Centralnog informacionog sistema (E turista).

РЕГИСТАР ТУРИСТА САМО ОНЛАЈН: Престонички угоститељи који пружају услуге смештаја добили позив надлежних служби да се што пре евидентирају

Foto Tanjug

Sekretar za privredu Milinko Veličković pozvao je sve ugostitelje koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom objektu (kuća, apartman, sobe, seosko turističko domaćinstvo) da se u najkraćem mogućem roku prijave Sekretarijatu za privredu. Sve potrebne informacije i obrasci nalaze se na sajtu Grada Beograda.

- Pravilnik o načinu unošenja, rada, vođenja i korišćenja CIS koje je propisalo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija propisuje način vođenja evidencije korisnika usluga, podnošenja zahteva za kategorizaciju, kao i obračunavanje boravišne takse - podsetio je Veličković.

- Nepostupanjem po pravilniku, ugostitelji čine prekršaj, saglasno Zakonu o ugostiteljstvu i Zakonu o strancima, o čemu će biti obavešteni turistička inspekcija i MUP - Služba za strance.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili