ŠEFA DEMOKRATA BIRA 4.500 ČLANOVA: Lutovac bez glasa, ostao dužan članarinu

D. M.

09. 09. 2020. u 10:00

ШЕФА ДЕМОКРАТА БИРА 4.500 ЧЛАНОВА: Лутовац без гласа, остао дужан чланарину

Foto Tanjug

NOVOG predsednika Demokratske stranke i pet potpredsednika biraće oko 4.500 članova koji su izmirili obavezu plaćanja članarine i samim tim stekli pravo glasa na neposrednim izborima koji se organizuju 26. septembra.

Među njima, kako saznajemo, nije i aktuelni lider demokrata Zoran Lutovac, koji nije uplatio članarinu.

Kako nam je rečeno u Organizacionom odboru za izbore u DS, glasanje za izbor novog rukovodstva trebalo bi da se održi na oko 30 biračkih mesta širom Srbije, odnosno svuda gde se utvrdi da na spisku ima više od 50 članova sa biračkim pravom. Onima koji zbog korone ili iz drugih razloga neće moći da izađu lično na biračka mesta, biće omogućeno da za novo rukovodstvo glasaju putem pisma.

Konačni birački spisak, odnosno ko ima pravo glasa, trebalo bi da bude verifikovan do kraja nedelje, a zatim je ostavljen i rok za eventualne žalbe stranačkoj Centralnoj izbornoj komisiji, koji ističe 10 dana pre zakazanih izbora.

Istekao je i rok za kandidature, a za trku za novog šefa DS prijavio se samo Branislav Lečić. Kandidature za pet potpredsedničkih mesta istakli su Dragoslav Šumarac, Vojislav Janković, general Petar Radojičić, Milica Slijepčević i Jovana Jovanović.

Lutovac, s druge strane, uporno poručuje da nikakvih izbora u DS nema i optužuje "pobunjeničku struju" da pokušava da na silu preotme stranku i pretvori je u "konstruktivnu opoziciju ili koalicionog partnera Aleksandra Vučića".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)