HISENI: Približili smo stavove, sutra na liderima finalizacija

Tanjug

06. 09. 2020. u 19:02

GLAVNI pregovarač prištnske delgacije Skender Hiseni izjavio je danas da su eksperti Beograda i Prištine približili stavove po pitanju nestalih i raseljenih lica i ekonomskih odnosa.

ХИСЕНИ: Приближили смо ставове, сутра на лидерима финализација

Novosti

”Rasprava i razmena mišljenja danas je bila konstruktivnija. Ostalo je da se sve zaokruži na najvišem nivou”, rekao je Hiseni.

Hiseni je nakon četvrte runde ekspertskih razgovora u Briselu albanskim novinarima rekao i da nema informacije da će se na sutrašnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova otvoriti pitanje Zajednice srpskih opština.

“Nismo upoznati oko ZSO, ali ovo je vrsta dijaloga koji ne prejudicira, odnosno ne isključuje mogućnost da bilo koja strana otvori neku temu. Mi smo spremni da razgovaramo oko bilo koje teme koju bude predstavila druga strana”, zaključio je Hiseni.

Ekspertski timovi Beograda i Prištine su, nakon julskog sastanka lidera dve strane, usaglašavali pozicije o nestalim i raseljenim licima kao i ekonomske odnose dve strane.

Na sutrašnjem sastanku predsednika Srbije Aleksandara Vučića i premijera privremneih prištinskih instotucija Avdulaha Hotija trebalo bi da se pokrenu nove teme, prvenstveno pitanje implementacije dogovora o Zajednici srpskih opština, ali i pitanja međusobnih potraživanja i imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije