PRIJAVLJENE NEPRAVILNOSTI U ŠAPCU: Ponovljeni izbori prolaze bez većih incidenata, ali u nategnutoj atmosferi

A. Delić

05. 09. 2020. u 12:48

PONOVLjENI lokalni izbori na 27 birališta u Šapcu protiču bez incidenata, ali je Gradska izborna komisija izdala saopštenje u kojem navodi da je prijavljen veliki broj nepravilnosti.

ПРИЈАВЉЕНЕ НЕПРАВИЛНОСТИ У ШАПЦУ: Поновљени избори пролазе без већих инцидената, али у натегнутој атмосфери

Foto: A. D.

- Članovi biračkih odbora do 9 časova, GIK su prijavili nepravilnosti na biračkim mestima broj 16 – Donji šor 2, 18 – Donji šor 4, 41 – Majur 3, 49 – Petkovica, 65 – Orid, 82 - Pocerski Pričinović, 86-Sinošević.

Iz SNS-a su demantovali navode GIK-a da su u blizini dva biračka mesta primećene nepravilnosti, za šta iz Gradske izborne komisije optužuju SNS.

Gluvi telefoni GIK

Šabački GIK požalio se rano jutros da sve fiksne linije, koje su članovima biračkih odbora date kao kontak sa Komisijom, navodno, blokirane. Zbog toga im je bio otežan kontakt sa biračima, ali kako je za "Novosti" potvrđeno iz lokalnog "Telekoma", kvar je ubrzo otklonjen.

Iz šabačkog SNS-a, a kandidat za gradonačelnika te stranke dr Aleksandar Pajić rekao je novinarima da je do 11 časova na birališta izašlo 4.411 birača. To je 15,26 posto od 28.900 upisanih u birački spisak, ali i za 1,5 posto više nego 21 juna.

Foto: A. D.

Foto: A. D.

- GIK kojim, na žalost, upravljaju Nebojša Zelenović i Dušan Petrović iznosi laži i klevete. Za to ipak moraju da obezbede dokaze i ja ih pozivam da ih predaju nadležnim organima. Istovremeno, pozivam ih i da objasne ovu fotografiju, na kojoj se vidi aktivista Simić, istaknuti član koalicije okupljene oko ZZS. Na određenoj udaljenosti nalazi se Sovranije Čonjagić koji sve to finansijski "povtrđuje" biračima. Prijavili smo ovo MUP-u, a čitava Srbija videla je, u danima za nama, ko se čime bavi - rekao je Pajić.

Fotografija koju je pokazao dr Aleksandar Pajić/Foto: Novosti

On se osvrnuo na slučaj "Leksilijum" kada se na snimku sastanka sa Dušanom Petrovićem jasno čuje kako aktivista ZZS predlaže da se članovima biračkih odbora iz redova SNS stavi leksilijum (lek za umirenje), u jutarnju kafu. Kaže, naprednjaci su jutros morali dobro da paze gde tu kafu kupuju i da to bude na sigurnim mestima.

- Ljudi se plaše da će ih otrovati na biračkom mestu - zaključio je Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?