TAJNE RUZVELTOVE SOBE: U prostoriji gde će se sastati Vučić i Tramp dešavali su se ovi značajni događaji

D. M.

04. 09. 2020. u 14:19

RUZVELTOVA soba, u kojoj bi danas u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa, trebalo da bude potpisan sporazum Beograda i Prištine, decenijama je glavni radni prostor šefa Bele kuće.

ТАЈНЕ РУЗВЕЛТОВЕ СОБЕ: У просторији где ће се састати Вучић и Трамп дешавали су се ови значајни догађаји

Foto: EPA

Nalazi se zapadnom krilu, u blizini Ovalnog kabineta i naziv je dobila po dva američka predsednika Teodora Ruzvelta i Frenklina Ruzvelta.

Sadašnje ime ovoj prostoriji, Ruzveltova soba, dao je predsedsednik Ričard Nikson, 1969, u čast predsednika Teodora, koji je izgradio zapadno krilo Bele kuće, i predsednika Frenlina, koji je ovaj deo zgrade proširio.

Glavni sastanci osoblja predsednika SAD održavaju se u Ruzveltovoj sobi i tu se uglavnom objavljuju sva imenovanja na funkcije u vrhu administracije SAD.

Takođe, sve pripreme sa najbližim saradnicima pred važne sastanke u Ovalnom kabinetu, Tramp upravo održava u Ruzveltovoj sobi. U ovoj prostoriji desili su se neki od značajnih događaja u američkoj istoriji.

Predsednik Džon Kenedi je tu održao brifing u vezi sa situacijom na Kubi, 1962, Bil Klinton je 90-tih odatle najavljivao značajne poteze, pogotovo u spoljnoj politici, dok je Tramp tu potpisao trgovinski sporazum između SAD i Japana prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)