NEGATIVAN REKORD U BOSNI: Najviše novozaraženih korona virusom u regionu - ovo je stanje sa ostalim zemljama

Tanjug

20. 08. 2020. u 14:23

PREMA poslednjim raspoloživim podacima, u Bosni i Hercegovini zabeležen je najveći porast broja slučajeva korona virusa u regionu, budući da u toj zemlji broj novozaraženih iznosi 340.

НЕГАТИВАН РЕКОРД У БОСНИ: Највише новозаражених корона вирусом у региону - ово је стање са осталим земљама

Foto: Depozit

Kako javlja "Fena", u entitetu Federacija BiH u 24 časa pre poslednjeg preseka stanja na korona virus je testiran 1.601 uzorak, od kojih su 234 bila pozitivna.

U Republici Srpskoj, drugom entitetu u BiH, u istom periodu testiran je 471 laboratorijski uzorak, a korona virus je potvrđen je kod 106 osoba, dok je prijavljeno sedam smrtnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prema najnovijim zvaničnim podacima, u Hrvatskoj je zabeležno 219 novih slučajeva korona virusa, a testirane su još 1.653 osobe.

Prema poslednjem preseku stanja u Albaniji, u toj zemlji je u prethodna 24 časa potvrđeno 158 novih slučajeva korona virusa, a dve osobe su preminule.

U Severnoj Makedoniji su u istom periodu testirana 1.902 uzorka na korona virus, od kojih je pozitivno bilo 108, a dva lica su preminula. Kako izveštava slovenački portal siol.net, u Sloveniji se na korona virus testiralo još 1.168 ljudi, od kojih je 43 bilo pozitivno. Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su od poslednjeg preseka stanja u toj zemlji završile PCR analizu 570 uzoraka na korona virus, među kojima su otkrivena 42 nova slučaja infekcije, piše podgorička "Pobjeda".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna