Ministar Vulin: Republika Srpska nije poklon, ona je nastala kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida

Novosti online

09. 08. 2020. u 16:05

Nisu Srbi dobili u Dejtonu ništa, oni su se izborili za Republiku Srpsku, a Srbija je bila uz njih, i kao međunarodno priznata država mogla je da preuzme ulogu garanta i čuvara Dejtonskog sporazuma - izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Министар Вулин: Република Српска није поклон, она је настала као српски одговор започетом понављању јасеновачког геноцида

Aleksandar Vulin / Foto Ministarstvo odbrane

On je dodao da je Izetbegović je žalostan primer nepoštovanja Dejtonskog ustrojstva ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti.

- Republika Srpska nije poklon, ona je nastala kao srpski odgovor započetom ponavljanju jasenovačkog genocida - izjavio je Aleksandar Vulin odgovarajući na nove napade Bakira Izetbegovića na Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku.

Nema uspešne Bosne i Hercegovine bez uspešne Republike Srpske, svaki pokušaj rušenja Dejtona i poništavanja Republike Srpske, imao bi nesagledive posledice. Izetbegović ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primer i svim ostalima. Dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja BiH neće biti ni uspešna ni funkcionalna država, poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)