HOTIJEV ŠAMAR EU I SAD: Izjava da neće prekinuti kampanju za priznavanje udar na dijalog

V. N.

25. 07. 2020. u 20:32 >> 20:32

STAV o novonastaloj situaciji, nakon što je premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti izjavio da neće prekinuti kampanju za članstvo u međunarodnim organizacijama, u nedelju će javnosti saopštiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nezvanična su saznanja iz Kancelarije za KiM.

ХОТИЈЕВ ШАМАР ЕУ И САД: Изјава да неће прекинути кампању за признавање удар на дијалог

Priština neće dalje da razgovara / Foto Tanjug

Ovaj potez Prištine predstavlja udar u same temelje dijaloga, stav je naših zvaničnika i postavlja se pitanje da li razgovori uopšte mogu da se nastave, i na koji način. Upravo obustavljanje te kampanje bilo je, naime, preduslov za nastavak dijaloga, na koji se Priština obavezala američkim zvaničnicima, ali i onima u Briselu.

Stav Beograda po pitanju nastavka dijaloga i potrebe za dijalogom oduvek je jasan, a analitičari su pred ovaj nastavak razgovora ukazivali da Brisel, uprkos čvrstim namerama da oživi proces, ne može mnogo da učini, dočim Beograd u Brisel odlazi sa dobrom voljom, i da pokaže da nije kriva za propast dijaloga.

Nebrojeno puta do sada predsednik Vučić ukazivao je Briselu, ali i SAD, na neprincipijelnost prištinske strane. Hoti je najnovijom izjavom samo još jednom potvrdio neiskrenost i nepredvidljivost Prištine i da ih ništa drugo ne zanima sem da ih Beograd prizna, što se sigurno neće desiti.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, istakao je posle dve runde tehničkih razgovora u Briselu, da je srpska strana iznela brojne argumente vezane za sudbinu nestalih Srba, otvorila temu povratka raseljenih i uspostavljanja Zajednice srpskih opština.

VUČIĆ OBILAZI PRVU BRIGADU

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obići će u nedelju 15. tenkovski bataljon Prve brigade kopnene vojske u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici.

Predsednik Vučić prisustvovaće prikazima sposobnosti tenkovske čete, sposobnosti vatrenog voda višecevnih lansera raketa 128 mm M77 "Oganj", prikazu modernizovane artiljerijske baterije sistema "Oganj" i praktične obuke tenkovske čete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest