HOTIJEV ŠAMAR EU I SAD: Izjava da neće prekinuti kampanju za priznavanje udar na dijalog

V. N.

25. 07. 2020. u 20:32 >> 20:32

ХОТИЈЕВ ШАМАР ЕУ И САД: Изјава да неће прекинути кампању за признавање удар на дијалог

Priština neće dalje da razgovara / Foto Tanjug

STAV o novonastaloj situaciji, nakon što je premijer privremenih institucija u Prištini Avdulah Hoti izjavio da neće prekinuti kampanju za članstvo u međunarodnim organizacijama, u nedelju će javnosti saopštiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nezvanična su saznanja iz Kancelarije za KiM.

Ovaj potez Prištine predstavlja udar u same temelje dijaloga, stav je naših zvaničnika i postavlja se pitanje da li razgovori uopšte mogu da se nastave, i na koji način. Upravo obustavljanje te kampanje bilo je, naime, preduslov za nastavak dijaloga, na koji se Priština obavezala američkim zvaničnicima, ali i onima u Briselu.

Stav Beograda po pitanju nastavka dijaloga i potrebe za dijalogom oduvek je jasan, a analitičari su pred ovaj nastavak razgovora ukazivali da Brisel, uprkos čvrstim namerama da oživi proces, ne može mnogo da učini, dočim Beograd u Brisel odlazi sa dobrom voljom, i da pokaže da nije kriva za propast dijaloga.

Nebrojeno puta do sada predsednik Vučić ukazivao je Briselu, ali i SAD, na neprincipijelnost prištinske strane. Hoti je najnovijom izjavom samo još jednom potvrdio neiskrenost i nepredvidljivost Prištine i da ih ništa drugo ne zanima sem da ih Beograd prizna, što se sigurno neće desiti.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, istakao je posle dve runde tehničkih razgovora u Briselu, da je srpska strana iznela brojne argumente vezane za sudbinu nestalih Srba, otvorila temu povratka raseljenih i uspostavljanja Zajednice srpskih opština.

VUČIĆ OBILAZI PRVU BRIGADU

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obići će u nedelju 15. tenkovski bataljon Prve brigade kopnene vojske u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici.

Predsednik Vučić prisustvovaće prikazima sposobnosti tenkovske čete, sposobnosti vatrenog voda višecevnih lansera raketa 128 mm M77 "Oganj", prikazu modernizovane artiljerijske baterije sistema "Oganj" i praktične obuke tenkovske čete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Mija Pećanac

25.07.2020. 20:54

Albanci čekaju izbore u SAD i nadaju se pobedi demokrata,a do tada će obstruisati pregovore i tražiti razloga da se ništa ne dogovori.

Roka mandoljina

26.07.2020. 08:22

@Mija Pećanac - Ne postoji razlika izmedju Republikanaca i Demokrata u Americi. To su samo leva i desna ruka jednog te istog sistema.

Miki Zg

25.07.2020. 21:44

Šiptari imaju dobre Zapadne mentore višestoljetne neprijatelje Srbije ,Srba i može im se .Ćerali smo se ,ali i ćerati će mo se ,nažalost-traurig !

RAKONI

25.07.2020. 21:47

Dokle vise ?? Srbija treba da podvuce crtu i da kaze DOSTA JE BILO !! Proglasiti okupaciju na KiM, da trazi povlacenje svih NATO trupa sa okupirane teritorije jer oni nisu tamo da sprovode mir i zastitu Srba vec da civaju Albancima d.pe dok ne nadju nekog naseg izdajicu koji ce da im potpise priznanje !! Traziti hitnu sednicu u UN i saopstiti gore navedeno i da zahtevamo da se rezolucija 1244 ispostuje od slova do slova sto znaci povratak nase vojske i stanovnistva na KiM.

Hoti vruci

25.07.2020. 21:47

Srbija bi trebala traziti ko uslov za nastavak pregovora da se odluke o priznavanjem nezavisnosti Pristine od strane Nemacke i Francuske poniste da bi se Pristinlije uozbiljili i vratili na teren realnosti.

Orao

25.07.2020. 21:58

Pregovori su samo dragoceno gubljenje vremena. Evropa definitivno ne odustaje od Kosovskog priznanja niti pokazuje nameru da Kosovsko pitanje povoljno reši za Srbiju, a niti da bude njena članica.

DUSAN

25.07.2020. 22:12

KAKAV SAMAR DA NEMAJU DOZVOLU OD ISTI NEBI ONI TO RADILI JE TI ISTI SUIH STVORILI I ISTI TI MOGU DAIH VRATE TAMO GDESU BILI TAKO DASE NELAZETE

Orao

25.07.2020. 22:26

Koje to povoljno resenje Kosovskog problema Srbija moze da ocekuje ako kreatori stanja na Kosovu Njemacka i Francuska NE odustaju od njenog priznanja.??

Nikola

26.07.2020. 09:55

Prosto je rešenje! Ukineš autonomiju KIM-je a onda proglasiš okupaciju Srbije! Legitimno se onda braniš od okupatora kao što smo to već radili protiv turaka i nemaca u dva navrata! 1244 je rezolucija koju niko nije ispoštovao a to znači da ni mirovni sporazum nije za poštovati i ispoštovati. Mi moramo u vojni savez naša vojna neutralnost je jeftin blef kom je došao kraj!

Nebojša

26.07.2020. 10:06

Samo naivni mogu da pomisle da je ovo samar i da oni rade na svoju ruku. Oni rade bas onako kako su im mentori i rekli i sve drugo je obmana Srbije dok oni i dalje nastavljaju po svome. Ovo mora da bude signal za Srbiju da nastavi sa lobiranjem za povlacenje priznanja tzv. Kosova