PREDSEDNIK VUČIĆ: Za Srbiju je Dejtonski sporazum sveto pismo

O. M.

23. 07. 2020. u 13:17

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, koji je u poseti Banjaluci, kaže da se na sastanku sa predstavnicima Republike Srpske, između ostalog, razgovaralo o izgradnji aerodroma u Hercegovini, na lokaciji između Trebinja, Bileća i Gacka.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: За Србију је Дејтонски споразум свето писмо

Foto: D. Pozderović

- Želimo da tu izgradimo aerodrom i da time upravljamo. To možda finansijski nije isplativo, ali je za Srpsku od strateškog značaja. Spremni smo da uložimo značajan novac i da zaposlimo ljude iz Srpske, a naša delegacija je spremna da već u ponedeljak ide u Trebinje i proceni koja je lokacija dobra i šta se može učiniti-rekao je Vučić.

-Govorili smo oko izgradnje autoputa Beograd - Sarajevo i Beograd - Banjaluka. To su dve važne stvari-kaže predsednik Srbije.

-Obavezali smo se i spremni smo da platimo milion maraka za izgradnju paviljona studentskog centra. Imamo dobru likvidnost i solventnost i to možemo da uplatimo odjednom. Očekujemo da će oba parlamenta i sve stranke podržati zakon o zaštiti našeg jezika i ćirilice. Tu ćemo takođe dati značajnu podršku izdavačkim kućama za štampanje knjiga na srpskom jeziku. To su vrlo dobre i konkretne stvari. Srbija će, ukoliko bude potrebe, pred kraj godine Srpskoj pružiti još jednu finansijsku injekciju-kaže Vučić.

Ponovio je da je za Srbiju Dejtonski sporazum sveto pismo.

-Naša obaveza je da pomognemo našem narodu. Naravno poštujući i odnose sa BiH u celini. Mi smo garant sprovođenja Dejtonskog sporazuma i voleli bi smo da stvari ostanu unutar toga, onako kako sam i razumio predsednika Dodika. Za sve druge ideje koje je Dodik iznosio i koje smo čuli na sastanku naša je dužnost da ih saslušamo, a želeli bi da neke vidimo i u pisanom obliku-istakao je Vučić, navodeći da će odgovore moći da dobiju prilikom nekih narednih sastanaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)