VUK OD EU TRAŽI NOVE IZBORE?! Lider Narodne stranke zahteva da Brisel izvrši pritisak na Vučića

V. M.

17. 07. 2020. u 08:23

PREDSEDNIK Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić pozvao je Evropsku uniju da "svom snagom moralnog i političkog uticaja obaveže vlast Aleksandra Vučića na sveobuhvatne pregovore sa srpskom opozicijom".

ВУК ОД ЕУ ТРАЖИ НОВЕ ИЗБОРЕ?! Лидер Народне странке захтева да Брисел изврши притисак на Вучића

Foto Tanjug

Jeremić u obraćanju EU kaže da bi cilj tih pregovora bili novi "slobodni i fer izbori, koji bi trebalo da budu održani što pre".

U tekstu objavljenom na sajtu "Euroaktiv" Jeremić zamera evropskim zvaničnicima što "tolerišu Vučićevu vlast" i kaže da to čine zbog procene da je on "faktor regionalne stabilnosti" i zbog navodnog "tajnog obećanja da će legalizovati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Na Jeremićev apel odgovorio je potpredsednik SNS Marko Đurić:

- Jeremićevo zakukavanje zbog toga što predsednik Vučić na međunarodnom planu ima čelični kredibilitet, kakav nije imao niko iz režima kojem je pripadao i sam Jeremić, svedoči da je jedini cilj takozvane bojkotaške opozicije nauditi Vučiću po svaku cenu, čak i po cenu štete za Srbiju - navodi Đurić.

Time je, kaže Đurić, Jeremić "raskrinkao sopstvene laži o tome da tobože brine za Srbiju, a ne samo za sopstvene devizne račune u inostranstvu":

- Jeremić nije smeo da izađe na izbore kako se ne bi potvrdilo kako nema podršku među građanima, čak i onih koji su nenaklonjeni vlasti, što se moglo videti ispred Skupštine Srbije tokom protesta.

TRIFUNOVIĆ: ĐILAS SVE LAKO KUPUJE

LIDER Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, na gostovanju u emisiji "Bez ustručavanja", objasnio je na koji način lider opozicije Dragan Đilas drži sve konce u rukama. On je slikovito objasnio kako će Đilas vešto ove izbore iskoristiti da sebe postavi kao "pravoslavnu opoziciju". Takođe je saopštio da SzS nikada nije ni postojao jer, "kako može nešto da se raspadne što se već raspalo":

- Đilas ima svoju flert stranku, parama sve lako kupuje, sedne i iskešira, vladiku Grigorija nagovori da bude kandidat za predsednika .

Članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović kazala je da Jeremić "nastavlja sa starim običajem da govori loše o zemlji u inostranstvu". Ona je rekla i da su njegove optužbe na račun pregovora o Kosovu "licemerne jer je upravo mišljenje Međunarodnog suda pravde koje je on inicirao učinilo poziciju Srbije na KiM daleko nepovoljnijom".

Reagovao je i Pokret socijalista, koji je poručio da je Jeremić "izneo niz laži i da time pokušava da moli za pomoć strane sile da pritiscima promene izbornu volju građana Srbije i učine njega faktorom sa kojim treba pregovarati":

- Jeremićevo cviljenje je jedinstveno jer su se na jednom mestu našle propagandne laži o Srbiji i predsedniku Vučiću koje se u poslednjihh osam godina plasiraju od Prištine do Brisela.

Predstanici Saveza za Srbiju i ranije su se, u više navrata obraćali EU tražeći od njih podršku za svoje političke zahteve. Jedan od zahteva bio je i da Unija izvrši pritisak na srpske vlasti da odlože izbore koji su održani 21. juna. SzS ipak nije uspeo da obezbedi podršku za bojkot, i iz Evrope su uglavnom stizali pozivi svim strankama da se uključe u izborni proces kao jedini način da se demokratski promeni vlast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)