Jeremića napuštaju saradnici, Nikola Jovanović podneo ostavku: Đilas rastura Vukovu stranku

D. M.

07. 07. 2020. u 12:00

JEDAN od najbližih saradnika Vuka Jeremića i potpredsednik Narodne stranke, Nikola Jovanović, podneo je ostavku na sve funkcije u partiji i uveliko sprema "transfer" u Stranku slobode i pravde, Dragana Đilasa - saznaju "Novosti".

Јеремића напуштају сарадници, Никола Јовановић поднео оставку: Ђилас растура Вукову странку

Foto: Tanjug

Prema našim informacijama, pregovori između Đilasa i Jovanovića traju već duže vreme, a nekadašnjoj perjanici Jeremićeve stranke, u SSP je "namenjeno" mesto šefa beogradskog odbora, sa kojeg je smenjen Marko Bastać.

Naši izvori tvrde i da je Jovanovićevo napuštanje Jeremića, sa kojim je inače već duže u razmiricama oko dalje politike Narodne stranke, ubrzalo i Đilasovo obećanje da će upravo Jovanović biti kandidat za gradonačelnika Beograda, na izborima na proleće 2022. godine.

OSTAJE ODBORNIK

KAKO tvrde naši izvori, Jovanović će ostati odbornik u gradskom parlamentu. Zasada je neizvesno da li bi sa sobom mogao da povuče još nekog iz Narodne stranke. Inače Jeremić, osim Jovanovića, u Beogradu ima još šest odbornika, među kojima su i Sanda Rašković Ivić i Miloš Pavlović.

Jovanović je na nedavno održanoj sednici gradskog odbora stranke pokazao otvoreno neslaganje sa Jeremićem oko napuštanja Saveza za Srbiju i oko toga kako će stranka ubuduće nastupati na nivou prestonice. Jovanović je insistirao na tome da Narodna stranka mora da funkcioniše u Beogradu jedinstveno sa članovima SzS i ukazao da bi razbijanje ovog Saveza na nivou grada predstavljalo samoubistvo.

Jeremić je na to navodno uzvratio da traži ili da se odbornička grupa SzS u Beogradu razbije i da svako formira svoju ili da Jovanović podnese ostavku. Većina na sednici gradskog odbora je glasala da ubuduće Narodna stranka u Beogradu funkcioniše samostalno.

U obrazloženju ostavke na stranačke funkcije koje je Jovanović poslao u centralu naveo je da to čini "zbog nepremostivih razlika po pitanju budućeg funkcionisanja stranke na nivou Beograda".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)