Lider Narodne stranke kreće u ofanzivu: Jeremić udara temelj za svoj politički blok

D. M.

08. 07. 2020. u 10:00

DOJUČERAŠNjA "desna ruka" Vuka Jeremića u Narodnoj stranci, Nikola Jovanović, potvrdio je da je podneo ostavku na sve funkcije u toj partiji, a uskoro će vratiti i člansku kartu, čime će se otkloniti i poslednja prepreka da "obuče dres" Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Лидер Народне странке креће у офанзиву: Јеремић удара темељ за свој политички блок

Foto: Novosti arhiva

Naime, kako tvrde naši izvori, o tom transferu već je postignut dogovor, i Jovanovića u SSP čeka mesto šefa Gradskog odbora, a ostaće i na mestu predsednika Odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda. Jovanović je rekao da je ostavku na mesto potpredsednika NS i šefa Beogradskog odbora podneo zbog neslaganja sa Jeremićevom odlukom o samostalnom nastupu Narodne u prestonici, odnosno da odbornici ove stranke istupe iz kluba SzS i formiraju svoj klub. Posle svega, Jeremić je praktično ozvaničio kraj SzS i krenuo u formiranje svog bloka, u kojem želi da okupi stranke i pokrete sa prefiksom nacionalne, među kojima je već "viđen" i Srđan Nogo. To će ujedno biti i odgovor Đilasu, kojem Jeremić ne može da zaboravi što je na sve načine pokušavao da ga skrajne u SzS. Jeremić je zamerao Đilasu što je sebe uporno nametao kao glavnog lidera tog bloka i što je "protežiranjem" šefa Dveri Boška Obradovića pokušavao da umanji Jeremićevu snagu.

Predsedništvo Narodne stranke saopštilo je da je primilo k znanju i konstatovalo ostavku Jovanovića:

- NS će nastaviti da bude pokretačka snaga zajedničkog opozicionog delovanja, kao što je bila. Dokazali smo da držimo reč datu građanima Srbije, a borba koja nam predstoji mora biti oslobođena bilo čijih individualnih ambicija i kalkulacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!