Hašim Tači u ponedeljak IDE U HAG

Tanjug

08. 07. 2020. u 19:37

PREDSEDNIK privremenih prištinskih institucija Hašim Tači najavio je da će u ponedeljak otputovati u Hag na poziv Specijalnog tužilaštva.

Хашим Тачи у понедељак ИДЕ У ХАГ

Foto: AP

Tači je na svom Fejsbuk nalogu objavio da će u Hagu razgovarati sa tužiocima suda, nedugo nakon što je Specijalno tužilaštvo saopštilo da je protiv njega podnelo predlog optužnice za ratne zločine.

On je pozvao građane da se njemu i njegovim drugovima „pridruže u suočavanju sa izazovima sa kojima se nalazi država“, tvrdeći da se on i ostali pozvani u Hag „suočavaju dostojanstvom i integritetom sa međunarodnom pravdom“.

- Građansko jedinstvo, međuetnički suživot, institucionalna stabilnost i poverenje u institucije od suštinskog su značaja za Kosovo da ostvari svoju viziju članstva u NATO-u, Evropskoj uniji i održavanju večnog prijateljstva sa Sjedinjenim Državama Amerike - napisao je Tači, prenosi RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!