MOŽDA SNS NE BUDE U VLADI: Predsednik o izborima i koalicijama

S. S. R.

15. 06. 2020. u 21:56

PREDSEDNIK Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak da je još rano govoriti o postizbornim koalicijama, te da je potrebno sačekati da stignu rezultati glasanja koje će biti održano 21. juna.

МОЖДА СНС НЕ БУДЕ У ВЛАДИ: Председник о изборима и коалицијама

Foto: Novosti arhiva

Kako je najavio, možda bude i nekih iznenađenja, pa SNS i ne bude učestvovala u sastavljanju nove Vlade, već će je formirati drugi.

- Svi izbori su veoma teški. SNS je jedina stranka koja ne vodi negativnu kampanju. Mi nikoga nismo napadali i na to smo ponosni - rekao je Vučić.

Vučić je kao neistinite odbacio navode koji su se pojavili u javnosti da država Srbija neće u nedelju organizovati glasanje u srpskim sredinama na Kosovu.

- Mi ćemo na 90 biračkih mesta na KiM imati izbore. Uvek smo uspevali da se izborimo da za naše izbore imamo otvorena biračka mesta i na Kosovu.

Šef države naveo je da predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka očekuje u srpskoj prestonici već 22. juna, nakon čega će Vučić otputovati u Moskvu.

MITING U NIŠU

VUČIĆ je kazao da su mitinzi naprednjaka u Kragujevcu i Novom Sadu otkazani, a da će tek biti odlučeno da li će biti organizovan skup u Nišu.

- Ne isključujem mogućnost da posle toga odem u Vašington na nekoliko dana i na još neka mesta koja ne smem da otkrijem. Biće mnogo posla i raznih zahteva, prvenstveno oko KiM. Naš stav je da možemo razgovarati o tehničkim stvarima, o slobodnom protoku robe i usluga, ali suštinski predlog još nisam čuo.

Na pitanje o eventualnom održavanju referenduma o statusu pokrajine, Vučić je objasnio da je ovaj vid odlučivanja potreban kada se menja Ustav, a da ustavno-pravni položaj Kosova nije menjan Briselskim sporazumom, ali jeste "jednostranim aktima Prištine" i nereagovanjem bivše vlasti.

- Ozbiljnom i odgovornom politikom uspeli smo da to pitanje vratimo na sto, i to sa velikim silama, a da ne trpimo političke i ekonomske sankcije, da nam država ne bude izolovana. Bivša vlast nije pitala narod ni kada je postavila granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, niti za to kada su prihvatili nadležnost Euleksa i kada smo ostali bez podrške UN, niti za pitanje koje je postavljeno Međunarodnom sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)