NAJVEĆI KINESKI MEDIJI PRENOSE VUČIĆEVE REČI: Predsednik Srbije tema velike medijske kuće iz Kine (FOTO)

Novosti onlajn

01. 05. 2024. u 21:27

"IZRAZIVŠI uverenje da će predstojeća državna poseta predsednika Kine Si Đinpinga doneti novu nadu u razvoj Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao: Veoma se radujem poseti predsednika Sija", preneo je danas jedan od kineskih najvećih medija.

НАЈВЕЋИ КИНЕСКИ МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ ВУЧИЋЕВЕ РЕЧИ: Председник Србије тема велике медијске куће из Кине (ФОТО)

Foto: Printscreen

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da predstojeća državna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga nije samo veliki diplomatski događaj za Srbiju, već i veliki događaj koji je vredan radosti celog srpskog naroda.

Napominjući da je Kina "gvozdeni prijatelj" Srbije i da su razmene dve zemlje potpuno iskrene i otvorene, Vučić je rekao da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć kineskog naroda i dodao da veruje da će Si osetiti toplinu i prijateljstvo srpskog naroda tokom njegove posete", preneo je People's Daily Online, jedna od najvećih kineskih medijskih kuća. 

Foto: Printscreen

Inače, interesovanje kineskih novinara za odnos dveju država, kao i posetu predsednika Sija Srbiji izuzetno je veliko. 

Današnji događaj, kada je predsednik Vučić obišao pripremne radove na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i prisustvovao ceremoniji početka radova na izgradnji Nacionalnog fudbalskog stadiona, kineski mediji takođe su sa pažnjom propratili, a ovu priliku iskoristili su i da predsedniku Srbije postave po koje pitanje o poseti kineskog predsednika Beogradu, ali i njihovom ličnom odnosu. 

Neke delegacije kineskih novinara već su u Srbiji, spremne da isprate posetu predsednika Sija i iz Beograda detaljno izveštavaju o njoj, ali i odnosu i čeličnom prijateljstvu dveju zemalja. 

BONUS VIDEO:

SRBIJA GRADI VELELEPNI EKSPO: Pogledajte kako izgledaju radovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (28)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici