"NASTAVIĆE SE ULAGANJA U SPORT" Vučević: Predviđeno da nagrada za olimpijsku medalju bude 200.000 evra

Tanjug

01. 05. 2024. u 15:55

MANDATAR za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da će nova vlada kada je reč o sportu nastaviti kontinuitet prepoznavanja tog važnog segmenta za zdravlje nacije i da će kroz program Skok u budućnost izvršiti značajna ulaganja u sport, kao i da je predviđeno da nagrada za svaku zlatnu olimpijsku medalju u Parizu bude 200.000 evra.

НАСТАВИЋЕ СЕ УЛАГАЊА У СПОРТ Вучевић: Предвиђено да награда за олимпијску медаљу буде 200.000 евра

Foto: AP

On je u Skupštini Srbije gde predstavlja ekspoze rekao da su u poslednjih 11 godina najveća ulaganja u istoriji u sport, što kako je naglasio naši sportisti svakako i zaslužuju i opravdavaju rezultatima za ponos.

- Godišnji budžet najvećih nacionalnih sportskih saveza, kojima se obezbeđuju uslovi za rad, pripreme sportista, organizacija kampova za perspektivne sportiste i učešće na međunarodnim takmičenjima, u 2024. godini su inicijalno uvećani za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu - rekao je Vučević.

On je naveo i da su kroz dodatno ulaganje od 389 miliona dinara, tokom prvog dela ove godine, svi olimpijski programi sportskih saveza finansirani u maksimalnim zahtevnim iznosima i tako će biti nastavljeno, odnosno to će biti podržano u novoj Vladi Srbije kao dodatni motiv za sportiste.

- Predviđeno je u dogovoru sa predsednikom Srbije i sa sportskim delatnicima, da i nagrada za svaku zlatnu olimpijsku medalju na olimpijskim igrama u Parizu bude 200.000 evra, što je skoro tri puta više nego na olimpijskim igrama u Tokiju, kada je nagrada iznosila 70.000 evra - naglasio je Vučević.

Podsetio je i da je Srbija u protekle dve godine bila domaćin 24 velika međunarodna takmičenja i da je dobila brojna priznanja za odličnu organizaciju kao i podršku za kandidaturu organizovanja novih međunarodnih takmičenja u budućnosti.

- Na taj način se podiže ugled Srbije u svetu, doprinosi razvoju sportskog turizma i unapređuje sportska infrastruktura - rekao je Vučević.

On je naveo i podatak da u 2024. Srbija ima 567 nosilaca nacionalnog sportskog priznanja, kao i da 424 perspektivnih sportista od navršene 15. godine prima sportsku stipendiju što je kako je istakao najveći broj sportskih stipendista u istoriji.

Prema njegovim rečima, planirano je da država ove godine u tu svrhu izdvoji skoro dve milijarde dinara.

Vučević je rekao i da će se u zemlji izgraditi i Nacionalni fudbalski stadion sa 52.000 mesta, kao i novi stadion u Kragujevcu.

- Znam koliko su nam odbojkaši i odbojkašice doneli radosti i zato ćemo im izgraditi nacionalno-odbojkaški trening centar kao i novu sportsku dvoranu sportskog društva Radnički - rekao je Vučević.

BONUS VIDEO: Borimo se za životni standard naših građana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (26)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom