"TAKVE INICIJATIVE NE DONOSE NIŠTA DOBRO" Patrijarh Porfirije: Uključivanje tzv. Kosova u Savet Evrope je štetno

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 04. 2024. u 21:48

PATRIJARH srpski Porfirije primio je danas u Patrijaraškoj rezidenciji u Beogradu pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsa O’Brajana i ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila.

ТАКВЕ ИНИЦИЈАТИВЕ НЕ ДОНОСЕ НИШТА ДОБРО Патријарх Порфирије: Укључивање тзв. Косова у Савет Европе је штетно

Foto P. Milošević

Ističući važnost unapređenja odnosa Srbije sa SAD u duhu prijateljstva koji je u dugom istorijskom periodu odlikovao odnos srpskog i američkog naroda, poglavar SPC je upoznao goste sa neizmenjivim stavom SPC da su Kosovo i Metohija deo Republike Srbije. 

S obzirom na tu činjenicu, patrijarh je kao štetno ocenio uključivanje Kosova i Metohije u Savet Evrope, saopšteno je iz SPC.

Razgovarajući o međunacionalnim i međudržavnim odnosima u regionu, patrijarh je iskazao krajnju zabrinutost i kao potpuno štetnu ocenio inicijativu za izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, pritom ne dovodeći u pitanje činjenicu da svi koji su počinili bila kakav ratni zločin treba da budu izvedeni pred  lice pravde. 

Uprkos takvim inicijativama koje ne da ne donose ništa dobro, nego narode koji vekovima dele isti životni prostor stavljaju pred nova iskušenja i izazove, Srpska pravoslavna crkva će nastaviti neodstupno da poziva na ljubav i razumevanje, gradi mir, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u Bosni i Hercegovini, naglasio je patrijarh.

 

BONUS VIDEO:OKRŠAJ ALEKSIĆA I MARINIKE -  Ovako se Đilasova koalicija raspala za 92 sekunde u prenosu uživo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)