"FRANCUSKA SOBARICA": Mali odgovorio Nikeziću: Srbija je, kada se konačno oslobodila vas, snažno započela razvoj

Novosti online

16. 04. 2024. u 09:04

MINISTAR finansija Siniša Mali odgovorio je potpredsedniku SSP-a Dušanu Nikeziću.

ФРАНЦУСКА СОБАРИЦА: Мали одговорио Никезићу: Србија је, када се коначно ослободила вас, снажно започела развој

Foto: Instagram/ mali_sinisa

- Pretpostavljam da u Srbiji nikada teže nije bilo biti u opoziciji. Morate da se kao francuska sobarica pravite nevešti u razumevanju svih srpskih ekonomskih rezultata, da sporite nesporno, jer sa čim krenuti u kampanju, a da nije urađeno u Srbiji ili je u planu?

Lako je bilo 2000. obećavati ekonomski izmučenim građanima Srbije evropsku šargarepu i poslove. I onda, 12 godina sunovrata, šargarepa je odmicala, uzmicali su i investitori, plate su stagnirale na 300 evra, da bismo 2012. došli do ivice bankrota bez para na računu čak i za penzije, koje su, uzgred, jedva premašivale 200 evra. E, baš to je rezultat vlasti današnjih srpskih francuskih sobarica poput potpredsednika SSP-a Dušana Nikezića, koji su Srbiju nakon teških devedesetih do kraja ekonomski devastirali, ali su u isto vreme lično izuzetno profitirali, simboličnih sada već daleko čuvenih Đilasovih 619 miliona evra. Vreme neumitno teče, a pare se valjda potrošile. Poslednju bol je opoziciji donela poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj, u kojoj je dočekan uz najviše državne počasti, kao ugledan i cenjen državnik, dokle oni nisu nikada, niti će ikada dobaciti - objavio je Mali na svom Fejsbuk profilu.

- Javni dug je, Nikeziću, nemojte da vas te brige more, nikad stabilniji. Uz sva javna ulaganja kojima smo pokrenuli ekonomski preporod zemlje, a koja danas dostižu sedam odsto BDP-a, javni dug držimo daleko ispod mastrihtske kvote od 60 odsto i na kraju marta je bio na nivou od 47,7 odsto. Uz 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija koliko se slilo samo u jednoj godini u Srbiji, uspeli smo da u protekloj deceniji otvorimo više od 460 fabrika i proizvodnih pogona, da otvorimo oko 500.000 radnih mesta, nezaposlenost sa Vaših 25,9 odsto spustimo na oko devet odsto, a plate sa Vaših 300 evra podignemo na današnjih 820 - dodaje ministar.

- I, znate šta? Ne planiramo tu da stanemo. Srbija je, kada se konačno oslobodila vas, kada je odbacila teret ekonomskog neuspeha koji ste joj natovarili, snažno započela razvoj, izgradnju i preporod, i uvređenost francuske sobarice zbog našeg uspeha je neće zaustaviti. Vaše je da pričate, naše da gradimo i ne stanemo. A na građanima je da odluče ko je zaista nešto i uradio za našu zemlju, a ko je samo obećavao. Pokazali su vam to 17. decembra, ali pokazaće vam i 2. juna šta misle o vašoj ekonomskoj politici nerazvoja, nestabilnosti, neuvažavanja međunarodne zajednice, držanja Srbije u talogu prošlosti, držanja građana na rubu preživljavanja. Toliko ste unazadili Srbiju da nam je trebala decenija da anuliramo efekte vašeg nerada. U jedno budite sigurni – nećemo vam to više dozvoliti jer Srbija više nema vremena za gubljenje - zaključio je Siniša Mali.

BONUS VIDEO: PREZENTACIJA O VAŽNIM PROJEKTIMA: Ministar Mali u Parizu prestavio planove za budućnost Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave