VUČIĆ NAKON SASTANKA SA MMF-om: Dobar razgovor o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata programa „Skok u budućnost – Srbija 2027“

Novosti onlajn

25. 03. 2024. u 11:35

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji koju je predvodio Donal Makgetigen, nakon čega se oglasio na svom zvaničnom Instagram profilu.

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ММФ-ом: Добар разговор о капиталним улагањима и финансирању пројеката програма „Скок у будућност – Србија 2027“

Foto: Instagram

"Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa predstavnicima @the_imf o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova vezanih za sveobuhvatni program rasta „Skok u budućnost – Srbija 2027“.

Posebno smo razgovarali o energetskom sektoru, za koji očekujem da u narednim godinama postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije, čime ćemo obezbediti energetsku stabilnost zemlje i postaviti temelj za snažan razvoj strateške infrastrukture.

Istakao sam i da je za nas od najvećeg značaja da nastavimo sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok uporedo radimo na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u smislu oblasti investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

Naglasio sam da država brojnim odgovornim merama fiskalne politike adresira problem inflacije, kao i da očekujem da će nova Vlada Srbije nastaviti da radi na smanjenju inflatornih pritisaka", napisano je u opisu fotografija sa sastanka. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!