HODŽAJ I ČITAKU PRIZNALI DEBAKL: Kurtijeva pogrešna politika dovodi do toga da se SAD, Britanija i Francuska slažu sa Rusijom i Kinom

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

09. 02. 2024. u 12:23

DVOJE potpredsednika Demokratske partije Kosova (PDK) Vljora Čitaku i Enver Hodžaj reagovali su posle vanredne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koju je Srbija zatražila nakon stupanja na snagu nove Uredbe CBK koja definiše evro kao jedinu valutu za plaćanja na tzv. Kosovu.

ХОЏАЈ И ЧИТАКУ ПРИЗНАЛИ ДЕБАКЛ: Куртијева погрешна политика доводи до тога да се САД, Британија и Француска слажу са Русијом и Кином

Foto: Printskrin

Hodžaj, koji je takođe poslanik PDK u Skupštini, kritikovao je Vladu tzv. Kosova zbog pogrešne politike. Prema njegovim rečima, Kurtijeva vlada je naterala zapadne sile da se pomire sa Rusijom i Kinom, što, prema njegovim rečima, ne čine ni na jednu temu.

- U Savetu bezbednosti UN glavne zapadne sile poput SAD, Britanije i Francuske ne dogovaraju se ni o jednoj međunarodnoj temi sa svojim istočnim protivnicima, Rusijom i Kinom, ali je pogrešna unutrašnja i spoljna politika Kurtijeve vlade naterala sve da pristanu da se sazove sednica Saveta bezbednosti na zahtev Srbije, što pokazuje koliko loše stoji Republika (*) Kosovo na međunarodnom planu kao zemlja bez pravca i orijentacije.

U međuvremenu, Čitaku je u statusu na Fejsbuku kritikovala Vladu tzv. Kosova, rekavši da je reč tzv. Kosova u UN važna ako je podržavaju saveznici.

Ona je rekla da treba da se čuju i govori kosovskih saveznika, uključujući i SAD, od kojih je većina i na ovoj sednici tražila odlaganje primene odluke CBK.

- Shvatite, u UN je naša reč važna ako je saveznici podržavaju. Poslušajte govor američkog ambasadora. I naši saveznici. Jad i glupost da je naša Vlada posao dovela do ove tačke. Što se manje govori u KSOKB-u o nama, to bolje - napisala je Čitaku na Fejsbuku.

BONUS VIDEO:

VUČIĆ CELOM SVETU U LICE: Jasne reči predsednika Srbije u SB UN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)