IZJASNILI SE DA NISU KRIVI: Pripremno ročište u sudskom postupku protiv četvorice Srba sa severa KiM optuženih za terorizam

D. Z.

30. 01. 2024. u 13:29

Na današnjem pripremnom ročištu pred Osnovnim sudom u Prištini u sudskom postupku protiv Miluna Milenkovića, Dejana Pantića, Aleksandra Vlajića i Miomira Vakića, Srbi su se izjasnili da nisu krivi.

ИЗЈАСНИЛИ СЕ ДА НИСУ КРИВИ: Припремно рочиште у судском поступку против четворице Срба са севера КиМ оптужених за тероризам

foto privatna arhiva

Pre njihovog izjašnjavanja advokati odbrane istakli su da nisu dobili kompletne spise predmeta prevedene na srpski jezik dok je tužilac Afrim Šefkiu pročitao optužnicu, kojom ih tereti da su "sa još neidentifikovanim licima, izvršili teroristički napad bacivši eksplozivne naprave dve ručne i dve šok-bombe u pravcu kancelarije Opštinske izborne komisije.

- Tada je pričinjena značajna materijalna šteta i ozbiljno su bili ugroženi životi službenika CIK-a i policajac a- naveo je tužilac, dok je odbrana najavila žalbe na koju imaju rok od 30 dana.

Kako je posle ročišta izjavio advokat Ljubomir Pantović, branilac bivšeg pripaddika kosovske policije Dejana Pantića utisak advokata odbrane jeste da optužnica nije potkrepljena dokazima.

- Interesantno je da tužilaštvo nije predložilo jednog jedinog svedoka koji bi potvrdio navode optužnice, čak nisu predložili ni da se saslušaju okrivljeni na glavnom pretresu. To je vrlo neobično –izjavio je posle suđenja advokat Pantović dok je advokat jednog od optuženih Miluna Milenkovića, Predrag MIljljković istakao da se njegov branjenin i dalje nalazi u pritvoru dok su ostali na slobodi, zbog čega je predloženo jemstvo za njegovu odbranu na slobodi ali koje se još uvek razmatra.

 

Podsetimo,Milun Milenković, Dejan Pantić, Aleksandar Vlajić i Miomir Vakića za se terete za navodni terorizam, tj. napad na Kancelariju Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici 6. decembra prošle godine.

Inače, pored advokata odbrane i optuženih na današnjem ročištu bili su i članovi porodica optuženih a suđenje je bilo otvoreno za javnost. Sudija Valjon Kurtaj ( poznat javnosti po tome što je predsedavajući u slučaju ubistva Olivera Ivanovića) naredno ročište zakazaće pošto se, kako je rekao na kraju ročišta, ispune određene zakonske procedure.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!