ONA JE PRED ČITAVIM SVETOM IZNELA ISTINU: Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju sastao se sa Danicom Marinković

D. Z.

15. 01. 2024. u 14:55

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković sastao se danas sa nekadašnjim istražnim sudijom Danicom Marinković, koja je 15. januara 1999. godine sprovela uviđaj u vezi sa događajima u Račku i kako se navodi u saopštenju za javnost Kancelarije za KiM, uprkos brojnim pritiscima, hrabro čitavom svetu iznela istinu zasnovanu na naučnoj ekspertizi i prikupljenim dokazima.

ОНА ЈЕ ПРЕД ЧИТАВИМ СВЕТОМ ИЗНЕЛА ИСТИНУ: Директор Канцеларије за Косово и Метохију састао се са Даницом Маринковић

foto Kancelarija za KiM

- Petković je zahvalio sudiji Marinković što nepokolebljivo istrajava u borbi za istinu, pravdu i slobodu i konstatovao da je njena profesionalna i metodična istraga doprinela da se utvrde nepobitne činjenice o događajima u Račku i njeni dokazi će ostati baština i narednim generacijama.Činjenice koje je za istoriju sačuvala Danica Marinković ruše svaki pokušaj fabrikovanja događaja u Račku koji su poslužili kao nesuvislo opravdanje i povod za protivpravnu agresiju dela međunarodne zajednice na SR Jugoslaviju –navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da nas hrabrost i profesionalizam sudije Marinković, prema rečima Petkovića, uče da se istina mora braniti čvrsto, nepokolebljivo i argumentovano, jer je Srbija i danas često žrtva propagandnog delovanja i specijalnog rata koji se protiv nje vodi, a na koji je moguće odgovoriti samo istinom i nikako drugačije.

- Nikad nije kasno boriti se za istinu. Najveća mi je satisfakcija što smo moje kolege i ja prikupili dokaze i utvridli istinu koju nam niko ne može oduzeti- zaključila je sudija Marinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu