"DODATNU PRILIKU NE SMEJU I NEĆE DOBITI" Dabić: Koalicija Đilas - Jovanović je fatalna za našu zemlju

Novosti online

27. 11. 2023. u 18:34

DRŽAVNI sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Đorđe Dabić, prokomentarisao je koaliciju lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i lidera Demokratske stranke Srbije, Miloša Jovanovića, označivši je kao fatalnu za našu zemlju.

ДОДАТНУ ПРИЛИКУ НЕ СМЕЈУ И НЕЋЕ ДОБИТИ Дабић: Коалиција Ђилас - Јовановић је фатална за нашу земљу

Foto: SNS

- Kako se bliži 17. decembar tako opozicija izlazi sa sve bizarnijim izgovorima za poraz koji im predstoji. Jedan od onih koji se bore za cenzus svakako je i Miloš Jovanović, čovek koji se setio 20 dana pred izbore da mu ne odgovara izborni sistem po kome se glasa za listu umesto za čoveka po imenu i prezimenu.

U njegovom slučaju to je makar jednostavno - glas za Miloša Jovanovića isto je što i glas za Dragana Đilasa i Mariniku Tepić. Sve po imenu i prezimenu, kako on voli.

Čovek koji je spreman da sve svoje ideale baci pod noge i otrči u zagrljaj onima koji kažu da su Srbi genocidan narod i da je tzv. Kosovo nezavisna država poslednji je na kugli zemaljskoj koji treba da govori o moralu u politici. Pamti Srbija njihova zajednička nepočinstva - od puštanja na slobodu 1800 šiptarskih krvnika preko žmurenja na oba oka 2004. godine kada se dešavao pogrom našeg naroda sa Kosova i Metohije pa sve do nikakve zvanične reakcije Republike Srbije na proglašenje nezavisnosti pokrajine 2008. godine.

Dok narod pamti te godine po bolu i stradanju, Đilas ih se rado seća kao godine kada je po sopstvenom priznanju napravio "prve velike pare" a Jovanović kao njegov i tadašnji i sadašnji koalicioni partner po velikim apanažama koje je inkasirao kao savetnik ministra za Kosovo i Metohiju.

Toliko ga je dobro savetovao da je pravo čudo što i sam nije dobio zahvalnicu na naslovnici prištinske Gazete kao onomad Vuk Jeremić za nesebičan doprinos afirmaciji i učvršćivanju lažne države.

Od posledica koju je koalicija Đilas-Jovanović nanela državnim interesima i pregovaračkoj poziciji Republike Srbije se ni do danas nismo u potpunosti oporavili. Dodatnu priliku ne smeju i neće dobiti, bilo bi to fatalno po našu zemlju - naveo je Dabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)