NEKA ŽIVI NAŠ NAROD NA KOSOVU I METOHIJI: Vučić sa učenicima i nastavnicima OŠ "Sveti Sava" iz Zvečana (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

26. 11. 2023. u 09:38 >> 09:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas učenike i nastavnike Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Žerovnice u Opštini Zvečan sa Kosova i Metohije.

НЕКА ЖИВИ НАШ НАРОД НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић са ученицима и наставницима ОШ Свети Сава из Звечана (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Obraćanje predsednika

Vučić je na početku obraćanja istakao da mu je drago što su deca na putu do Beograda mogla da posete Žiču i Studenicu, ali i da u Beogradu obiđu sve institucije svoje srpske države.

- Da vam kažem da ćemo mi da nastavimo, koliko je u gotovo nemogućim uslovima moguće da ulažemo u vaš napredak na Kosovu i Metohiji. Ono što ste me pitali za taj muzički kabinet, računajte da je rešeno. To je sitnica. Mi smo u prethodne tri godine uradili potpuno nove 3 škole, 5 vrtića, i obnovili 29 škola. Verujem da to možemo i još brže i još više - rekao je Vučić. 

- Posebno sam srećan što imate divne nastavnike, vaspitače, koji ne samo da vas čuvaju i štite i uče, već vam nedvosmisleno govore kakva je budućnost pred vama, šta je to, koliko morate da znate da biste mogli da pomognete svojoj zemlji, svojoj Srbiji u budućnosti. Vašim roditeljima sam beskrajno zahvalan što čuvaju svoju otadžbinu, što brane i štite svoju otadžbinu Srbiju. Što je se ni u najtežim mogućim uslovima - teškog progona i svakodnevnog maltretiranja - znaju da imaju samo jednu zemlju, a to je Srbija. Hvala vam draga deco što volite svoju zemlju ali hvala vam i što ćete svojim znanjem da doprinesete napretku naše Srbije. Ako bilo šta mislite da još možemo da uradimo a da je to realno, racionalno i moguće... Roditelji mogu da vam ispune želje iz bajke, mi ne možemo. Ali vas molim da to kažete i da to uradimo. Srećan sam što ste mogli da vidite kako nam izgleda Hram Svetog Save, ali sam posebno srećan kada znam da smo makar malo moglui da pomognemo našim svetinjama na Kosovu i Metohiji, i da učestvujemo i u održavanju i obnovi naših svetinja od Visokih Dečana do Banjske - naveo je srpski predsednik i zahvalio se svima koji su učestvovali u dolasku dece u Beograd. 

- Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji, neka živi naša Srbija - poručio je predsednik. 

Đorđe Milić, učenik sedmog razreda takođe se obratio. 

- Predsedniče, ja bih vas se u ime svih učenika i nastavnika naše škole zahvalio na današnjem gostoprimstvu, kao i na stalnoj podršci koju pružate narodu na Kosovu i Metohiji, imate i posvetu na prvoj strani - rekao je dečak. 

Foto: Tanjug

- Za uspomenu na susret sa decom sa Kosova i Metohije - pročitao je Vučić posvetu koja mu je napisana u knjizi. 

Foto: Tanjug

- Kada su mi rekli za Đorđa - kažu, taj nema tremu ni pred kim, naše dete sa severa, ničeg se ne plaši, ni o čemu ne brine, ni za kakvu tremu nije ni čuo - rekao je Vučić o dečaku, nakon čega su deci uručeni pripremljeni pokloni. 

Nakon ovoga deca su se fotografisala sa predsednikom. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (73)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)