SAOPŠTENJE KANCELARIJE ZA KiM: Petković razgovarao sa predstavnicima Srba o političko-bezbednosnoj situaciji (FOTO)

Novosti online

22. 11. 2023. u 19:09

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sa svojim timom održao je večeras sastanak u Raški sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba da Kosova i Metohije sa kojima je razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini, kao i nephodnosti da sačuvamo mir i stabilnost zarad opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM.

САОПШТЕЊЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КиМ: Петковић разговарао са представницима Срба о политичко-безбедносној ситуацији (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Posebno se razgovaralo o teškoj situaciji i položaju Srba severno i južno od Ibra i ugrožavanju njihovih osnovnih ljudskih prava usled institucionalnog nasilja, progona i brojnih eskalatornih poteza koje svakodnevno pokreće Aljbin Kurti i vlast u Prištini.

Petković je sa predstavnicima srpskog naroda s KiM razgovarao i o zabrani Prištine da se na prostoru pokrajine organizuje glasanje na izborima zakazanim za 17. decembar 2023. godine čime se Srbima direktno krše sva garantovana prava.

Foto: Kancelarija za KiM

 
 

Predstavnici Srba s Kosova i Metohije preneli su direktoru Kancelarije za KiM da je važno omogućiti srpskom narodu da iskoristi svoje pravo glasa. S tim u vezi, na sastanku je razgovarano o daljim koracima kako da se Srbima s KiM omogući da iskoriste svoje građansko pravo da glasaju 17. decembra 2023. godine.

Takođe, direktor Petković je izvestio Srbe sa KiM o poslednjoj rundi dijaloga u Briselu i razgovorima koji su pokrenuti o izradi Statuta Zajednice srpskih opština, kao i svim ostalim pitanjima o kojima Beograd pregovara sa Prištinom u okviru Dijaloga.

Foto: Kancelarija za KiM

 

Na sastanku je razgovarano i novčanoj pomoći, radnim mestima i daljim značajnim ulaganjima države Srbije na prostor Kosova i Metohije, kao i pokušajima Prištine da zabrani infrastrukturne i stambene projekte kao i različite vidove socijalne pomoći namenjene najugroženijem stanovništvu.

Na sastanku je zaključeno da će država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da snažnim političkim i ekonomskim merama pomaže i bori se za interese srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom