POTVRDA ČELIČNOG PRIJATELJSTVA DVE ZEMLJE: Premijerka Brnabić danas sa kineskim predsednikom Si Đinpingom

Tanjug

06. 11. 2023. u 07:24

PREMIJERKA Ana Brnabić nastavlja posetu Kini, gde će se danas u Pekingu sastati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, sa kojim će, kako se očekuje, razgovarati o političkim i ekonomskim temama.

ПОТВРДА ЧЕЛИЧНОГ ПРИЈАТЕЉСТВА ДВЕ ЗЕМЉЕ: Премијерка Брнабић данас са кинеским председником Си Ђинпингом

Foto: Tanjug

Premijerka će u Pekingu obići i Institut za genetiku i razvojnu biologiju Kineske akademije nauka, kao i Kulturni centar Srbije.

Brnabićeva je uoči susreta sa Si Đinpingom istakla da očekuje da će se na tom sastanku potvrditi čelično prijateljstvo između dve zemlje.

Ona je navela da taj sastanak ima politički značaj i da građani Srbije mogu da budu ponosni.

Brnabićeva je tokom posete Kini, koja je usledila samo nekoliko nedelja od potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini, razgovarala i sa kineskim premijerom Li Ćiangom.

Posle sastanka sa kineskim kolegom, Brnabićeva je poručila da nema otvorenih političkih pitanja između Srbije i Kine, ističući da je sa Li Ćiangom imala srdačan i otvoren razgovor.

Kina je potvrdila podršku principima međunarodnog prava i teritorijalnom integritetu Srbije, a Srbija ponovila da podržava politiku jedne Kine.

Ekonomska saradnja i trgovinska razmena između Srbije i Kine se povećava, a tome će posebno doprineti Sporazum o slobodnoj trgovini koji bi, kako se očekuje, trebalo da stupi na snagu 2024. godine.

Premijerka se danas obratila i na otvaranju 6. Kineskog međunarodnog uvoznog sajma na kome je Srbija počasni gost.

Ona je otvorila paviljon Srbije na tom sajmu, pozvavši sve da dođu na Međunarodni izložbu Belgrade EKSPO 2027.

BONUS VIDEO: IDEMO U DRUGO POLUVREME - Premijerka dala podršku listi SNS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!