VUČIĆ: Na KiM veći natalitet nego u ostatku Srbije - U porodilištu u Pasjanu je rođeno sada već 1.045 dece

Novosti onlajn

25. 10. 2023. u 11:49

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom razgovora sa članovima porodice Janković sa KiM, čiji je sin Lazar hiljadita beba rođena u bolnici u Pasjanu od otvaranja ove zdravstene ustanove 2015. godine, da je do sad u tom porodilištu rođeno 1.045 dece i istakao da je natalitet na KiM veći nego u ostalim delovima Srbije.

ВУЧИЋ: На КиМ већи наталитет него у остатку Србије - У породилишту у Пасјану је рођено сада већ 1.045 деце

Foto Novosti

Vučić je zahvalio roditeljima tromesečnog Lazara i četvorogodišnje Une što su ih doveli danas u Predsedništvo i najavio da će na krštenju biti kum malom Lazaru. Predsednik je rekao da neće moći Lazara da krste na teritoriji KiM, pošto, kako je naveo, verovatno ne bi mogao da uđe na KiM, ali da to može da se obavi i u nekom mestu u blizini.

- Dogovorićemo se kada da ga krstimo, a patrijarha ćemo pitati da nam da nekog vladiku, a mogao bi i sam patrijarh da krsti Lazara ako bude želeo, pitaćemo ga - rekao je Vučić.

Pitao je roditelje da kažu kako može država da im pomogne.

- U porodilištu u Pasjanu je rođeno sada već 1.045 dece. Na KiM nam je viši natalitet nego u ostatku Srbije, hvala Bogu. I opet se na Kosovu Lazar rodio - rekao je Vučić.

Lazar je rođen 25. jula ove godine, a tada je njegova porodica izrazila želju da detetu ime da lično predsednik Srbije iz zahvalnosti za njegovo zalaganje za otvaranje porodilišta u Pasjanu, ali i za sveukupnu pomoć srpskom narodu na Kosovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!