KURTI HOĆE VELIKU ALBANIJU ZA ŠEST MESECI Šešelj: Hteo bi za vreme svog mandata da uradi ono što Albanci nisu mogli 150 godina

Novosti online

04. 10. 2023. u 16:30

ZAMENIK predsednika SRS Aleksandar Šešelj kaže da je Aljbin Kurti marioneta koji ima jake ambicije da stvori Veliku Albaniju u što kraćem roku.

КУРТИ ХОЋЕ ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ Шешељ: Хтео би за време свог мандата да уради оно што Албанци нису могли 150 година

Foto: Profimedia

- Svakako je Kurti jedna marioneta i on nema takav stepen samostalnosti da povlači poteze koje povlači, a da oni nisu tolerisani od strane njegovih pokrovitelja, a to su pre svega Amerikanci. Kurti bi najviše voleo da Srbi sami od sebe dignu ruke i kažu ne želimo da živimo u ovakvom okruženju. Njegova životna misija je da se formira Velika Albanija i to za šest meseci. Ono što Albanci nisu uspeli u poslednjih 150 godina on bi to da ostvari za vreme svog mandarta i zato se on i bori za prevlast za Ramom u albanskom svetu. U svakom slučaju on ne misli da to ide dovoljno brzo. Onda ide logikom da izazove neki incident dole kako bi optužio Srbe. Događaji se brzo smenjuju i vi onda zaboravite šta se sve izdešavalo posebno ne severu Kosova i Metohije, a bilo jako mnogo incidenata sa takvom namerom - kazao je Šešelj.

Šešelj je istakao da je u međunarodnoj zajednici na delu licemerje.

- Kada govorimo o međunarodnoj zajednici, SAD i njihovim satelitima to me mnogo podseća na ono što je Orvel definisao u svom romanu "1984" kao dvomisao. On je rekao:,,Mir je rat, sloboda je ropstvo." Vi možete očekivati da neko kaže da su Srbi teroristi, a da je legitimna vlast koja se sastoji od članova bivše UČK. Ono mogu bez ikakvog osećanja licemerja da kažu da su Srbi teroristi. Nažalost ono što je tu posebno problematično jeste što smo mi na to navikli. Odnos Zapada prema nama je takav kakav je i to nije nešto što se promenilo poslednjih godina. Ono što se desilo u Banjskoj svakako ne ide nama u prilog. Ono što su govorili devedesetih godina postalo je mejnstrim na zapadu. Ovo će sigurno biti iskorišćeno da se Srbija i Srbi prikažu kao remetilački faktori - kazao je zamenik predsednika SRS.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave