VUČIĆ ČESTITAO DAN ROĐENJA MAHATME GANDIJA: Predsednik sa novoimenovanom ambasadorkom Indije

Novosti online

02. 10. 2023. u 11:18

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Republike Indije Šubdaršini Tripati, poželeo joj uspešan rad i prijatan boravak u našoj zemlji, a tokom razgovora Vučić je čestitao nacionalni praznik Indije - Dan rođenja Mahatme Gandija.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН РОЂЕЊА МАХАТМЕ ГАНДИЈА: Председник са новоименованом амбасадорком Индије

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik je čestitao Dan rođenja Mahatme Gandija, koji su Ujedinjene nacije proglasile za Međunarodni dan nenasilja, istakavši da su njegove vizionarske ideje utkane i u osnovne principe Pokreta nesvrstanih zemalja, što su ujedno temelji dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje naše dve države.

Vučić je izrazio zahvalnost toj zemlji na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije.

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje čvrsto opredeljena za dalje unapređenje sveukupne saradnje sa Republikom Indijom, koju vidi kao važnog partnera i velikog prijatelja.

Vučić je pozdravio dosadašnji angažman indijskih kompanija u Srbiji i izrazio očekivanje da će njihov uspeh ohrabriti i druge da prepoznaju Srbiju kao pogodnu destinaciju za ulaganje.

Ambasadorka Tripati je rekla da je došla u Srbiju odlučna da srpsko-indijsko prijateljstvo podigne na viši nivo, s obzirom na velike mogućnosti za saradnju u oblasti farmaceutike, IT sektoru, filmske industrije i drugim.

Takođe, predsednik Vučić je zamolio ambasadorku Tripati da prenese pozdrave predsednici Murmu i premijeru Modiju, kome je uputio i poziv za posetu Republici Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima