SESTRA UHAPŠENOG DRAGANA ZA "NOVOSTI": Otkrila zbog čega joj je brat na meti Kurtija i njegove policije

D. Z.

21. 09. 2023. u 15:12

DRAGAN nikada nije bio agresivan. Do 1999. godine, dok nismo bili proterani iz grada, sa porodicom je živeo u Prištini, a potom je sa suprugom i troje dece utočište pronašao u Kosovskoj Mitrovici. Optužuju ga da je maltretirao građane albanske nacionalnosti, iako sam sigurna da on to nije učinio jer je među prijateljima imao i Albance. Zapravo, ako je učinio bilo koje krivično delo, zašto ga nisu ranije uhapsili iako je deset godina radio u kosovskoj policiji.

СЕСТРА УХАПШЕНОГ ДРАГАНА ЗА НОВОСТИ: Открила због чега јој је брат на мети Куртија и његове полиције

foto privatna arhiva

Ovim rečima Gordana Đorić, predsednica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg sela, opisuje hapšenje Dragana Milovića (55) kojeg su pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili juče u Zvečanu.

I dok ponavlja da ga prištinski pravosudni organi optužuju da je navodno maltretirao građane albanske nacionalnosti, Gordana ističe da je suštinski razlog sudski spor koji je dobio u slučaju uzurpacije svog imanja u selu u opštini Srbica.

- Dragan je sudskim putem povratio osamnaest hektara imanja koje mu je uzurpirano od strane Albanaca i kada je uzurpator trebao da oslobodi imanje kako bi ga Dragan uknjižio ponovo kao svoje vlasništvo, on je uhapšen - pojašnjava Gordana Đorić i dodaje da je Srbe na Kosovu i Metohiji "najlakše" optužiti za ratni zločin pod koji svrstavaju razna dela, a za koja pronađu lažne svedoke.

- Ponavljam da je Dragan deset godina proveo u tzv. kosovskoj policiji koju je napustio kada i ostali Srbi sa severa Kosova i Metohije krajem protekle godine. Zašto ga nisu uhapsili ranije ako je počinio bilo kakvo krivično delo - pita se Gordana Đorić, sestra od tetke Dragana Milovića, jednog od trojice Srba koje je juče uhapsila kosovska policija.

Pored Milovića uhapšeni su i Ilija Elezović (70) iz Kosovske Mitrovice i Zoran Kostić (73) iz Prilužja kojima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. I dok se Ilija Elezović zbog teškog zdravstvenog stanja nalazi u prištinskoj bolnici, Zoran Kostić je u pritvoru u Obiliću, a Dragan Milović u Prištini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom