PREDSEDNIK VUČIĆ NA VAŽNIM SASTANCIMA U NJUJORKU: Sastao se Guteresom i predsednikom Kube, Šarlom Mišelom

Tanjug

19. 09. 2023. u 16:15

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić, se u Njujorku pored sastanaka koji su objavljeni na njegovom Instagram nalogu sastao i sa Antonijom Guteresom, Šarlom Mišelom, predsednikom Kube.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НА ВАЖНИМ САСТАНЦИМА У ЊУЈОРКУ: Састао се Гутересом и председником Кубе, Шарлом Мишелом

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić boravi u Sjedinjenim Američkim Državama do 22. septembra, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Prijem kod Olafa Šolca i poziv kancelaru da poseti Srbiju

Predsednik Vučić je sinoć prisustvovao prijemu koji je za učesnike Generalne skupštine priredio kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc, a povodom 50. godišnjice članstva Nemačke u Ujedinjenim nacijama. 

- Srdačan susret sa Olafom Šolcom. Iskoristili smo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju Ujedinjenih nacija u današnjem svetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rešavanju postojećih globalnih izazova.

Saglasili smo se da je #UNGA78 odlična prilika za lidere sveta da se sastanu i otvoreno razgovaraju o realnim problemima sa kojima se svi susrećemo. Ponovio sam poziv kancelaru Šolcu da poseti Srbiju, kako bismo podrobno razmotrili sva pitanja od značaja za unapređenje saradnje između naše dve zemlje - napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram profilu. 

U društvu lidera iz regiona

Vučić se iz Njujorka noćas oglasio na svom Instagram profilu, gde je podelio fotografiju na kojoj se nalazi u društvu lidera iz regiona, među kojima su mađarska predsednica Katalin Novak, predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar, bugarski predsednik Rumen Radev, predsednik Crne Gore Jakov Milatović i drugi. 

 Sa prijateljima @katalin.novak @presidentrumenradev @natasa.pirc.musar  @jakov_milatovic @leovaradkar i drugim liderima regiona i šire. Okupili smo se u Njujorku kako bismo na #UNGA78 razmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima današnjice i mogućim rešenjima za neke od gorućih problema.

Ovo je, takođe, izuzetna prilika da se i glas svih nas sa Zapadnog Balkana čuje jače i bolje. Očekujem veliki broj sastanaka sa kolegama sa svih kontinenata, sa kojima ću razgovarati o jačanju saradnje, obnavljanju nekih starih, tradicionalnih partnerstava i građenju novih - napisao je predsednik. 

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE - Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (118)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)