MILIVOJEVIĆ HTEO DA NAPADNE VUČIĆA, ALI MU SE OBILO O GLAVU: Brojke samo pokazale koliko im nije bilo stalo do bolesne dece (VIDEO)

Novosti online

29. 08. 2023. u 00:18

SRĐAN Milivojević, poslanik Demokratske stranke (DS), po ko zna koji put pokušao je da napadne predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

МИЛИВОЈЕВИЋ ХТЕО ДА НАПАДНЕ ВУЧИЋА, АЛИ МУ СЕ ОБИЛО О ГЛАВУ: Бројке само показале колико им није било стало до болесне деце (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Pazite, nama pričaju da nema para da se leči neko dete, da moramo da skupljamo SMS poruke da bi neko bio poslat na lečenje, a nije skupo da se ulupa 600 miliona evra u neki nacionalni stadion - rekao je Milivojević gostujući na jednoj od televizija u vlasništvu kontroverznog biznismena Dragana Šolaka.

Da ipak situacija nije onakva kakvom je pokušao Milivojević da je predstavi, govore činjenice koje je izneo predsednik Vučić:

  • između 2008. i 2012. poslato je 440 dece na lečenje, a između 2013. i 2023. poslato je 4887 dece! 
  • između 2008. i 2012. uložen je 1 milion evra za lečenje retkih bolesti, a od 2013. do 2023. uloženo je 100 miliona evra za lečenje retkih bolesti!

Podsetimo, Olivera Jovović, majka deteta obolelog od spinalne mišićne atrofije (SMA), nedavno je potvrdila činjenicu da država plaća sve tri najskuplje terapije na svetu koje postoje za SMA.

- Srbija još od 2018. ima dve dostupne terapije za SMA koje su jednako efikasne kao i genska terapija koja košta 2,5 miliona dolara. Tako da Srbija sada ima sve tri terapije za SMA koje postoje na svetu! Da nije bilo ovih terapija, moj sin danas ne bi bio živ! Sve troškove plaća država! - navela je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (102)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove