"KIZINGER JE NEOZBILJAN" Grenel: Kvinta, EU i NATO osudili KiM zbog rasplamsavanja Balkana i stali na srpsku stranu (FOTO)

Novosti onlajn

21. 08. 2023. u 19:58

BIVŠI američki izaslanik za dijalog KiM i Srbije Ričard Grenel reagovao je povodom toga što je nekadašnji kongresmen Adam Kinziger nazvao novinara Takera Karlsona „izdajicom SAD“, jer se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Budimpešti, i podsetio da je međunarodna zajednica složno osudila KiM za jednostrane akcije rasplamsavanja Balkana.

КИЗИНГЕР ЈЕ НЕОЗБИЉАН Гренел: Квинта, ЕУ и НАТО осудили КиМ због распламсавања Балкана и стали на српску страну (ФОТО)

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Grenel je, povodom Kinzingerovih kritika, u postu na društvenoj mreži Eks (doskorašnji Tviter) podsetio da su se zemlje Kvinte, EU i NATO stavile na srpsku stranu nakon eskalacije situacije na severu Kosova i Metohije.

- Kinzinger je neozbiljan. NATO, Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD (Bajden!), Nemci, Francuzi i EU nedavno su osudili (tzv.) Kosovo za jednostranu akciju rasplamsavanja Balkana – zauzimajući srpsku stranu trenutnog sukoba. Trebalo bi ga ignorisati kao nekog ko je samo bivši političar - napisao je Grenel.

Američki novinar i konzervativni politički komentator Taker Karlson izjavio je posle sastanka sa Vučićem u Budimpešti da su razgovarali o ruskom ratu u Ukrajini i posledicama tog sukoba po druge zemlje. Vučić je na Instagramu napisao da je razgovarao sa "jednim od najvećih novinara današnjice, čovekom širokog obrazovanja i jedinstvene novinarske smelosti".

To je izazvalo reakciju Kinzigera koji je Takera nazvao "izdajicom SAD". 

(Kosovo online)

BONUS VIDEO: Brnabić - Da li će se u Sloveniji tražiti smene političara zbog elementarnih nepogoda?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)