"SVE JE VEĆI BROJ POVRATNIKA U ZEMLJU": Vučić najavio - Razmišljamo da napravimo čitavo naselje za naše stručnjake iz inostranstva

Tanjug

08. 08. 2023. u 19:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da se razmatra izgradnja čitavog naselja za srpske stručnjake koji su se vratili iz inostranstva.

СВЕ ЈЕ ВЕЋИ БРОЈ ПОВРАТНИКА У ЗЕМЉУ: Вучић најавио - Размишљамо да направимо читаво насеље за наше стручњаке из иностранства

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

- Razmišljamo da napravimo čitavo naselje, elitno i ekskluzivno, za naše stručnjake iz inostranstva. Sve je veći broj povratnika u zemlju. Hoćemo da im obezbedimo najbolje uslove što se tiče IT sektora, veštačke inteligencije i biotehnologije - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

On je dodao da je vlast spremna da prihvati sve predloge građana kada je reč o projektima koji će biti završeni do početka specijalizovane međunarodne izložbe Ekspo 2027.

- Spremni smo da razgovaramo o tome kako i na koji način da to uređujemo, ali moramo da radimo brzo. Moramo da budemo efikasni i da gradimo našu Srbiju snažnije i brže nego što smo to činili do sada - poručio je predsednik.

BONUS VIDEO: Brnabić: Da li će se u Sloveniji tražiti smene političara zbog elementarnih nepogoda?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (67)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)