VUČIĆ: "Niko mi nije tražio beogradske izbore, nudio sam im 50 puta"

Novosti Onlajn

08. 08. 2023. u 19:02

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanje novinara rekao je da mu niko nije tražio beogradske izbore, a da ih je on sam nudio 50 puta, kao i da opozicija ne odlučuje da li će, ako bude beogradskih izbora, to biti izbori samo u prestonici.

ВУЧИЋ: Нико ми није тражио београдске изборе, нудио сам им 50 пута

Foto: Printskrin

- Da li će biti smo beogradski, ili će biti još neki izbori, to ćemo da vidimo, pošto to nije fontana želja. Hoćete beogradske izbore, nema problema, hajde da sednemo da se dogovorimo kada će biti beogradski izbori - decembar, april, maj. Nikakav problem, a da li će biti još neki izbori, to nije vaše pitanje, valjda se još neko nešto pita u ovoj zemlji - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će biti beogradskih izbora pošto ih, kako je rekao novinar, opozicija listom traži.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić u Palati Srbija, Vučić je upitao da li su samo beogradski izbori ultimatum i da će pružiti opoziciji tu mogućnost.

- U svakom trenutku kada hoće beogradske izbore, neka nas obaveste, ali ja moram da vam kažem da sam slušao do sada da neće nijedne izbore. I da su govorili ne, ne mogu izbori, mi moramo da ih prebijemo, da ih bacimo u Savu i Dunav, što, naravno, neće da se desi. Naravno, za to im nisu potrebne demonstracije. Hoćete izbore, dobićete ih i kažite hoćete decembar, april, maj, a hoće li biti još nekih izbora, to je druga stvar i o tome nećete vi odlučivati - poručio je Vučić.

Dodao je da je Srbija demokratska zemlja i da kada je SNS, za razliku od njih, tražio samo izbore na republičkom nivou, kada su demonstrirali i tražili izbore na republičkom nivou, rekli su ne damo.

- Bilo je jasno da nemaju legitimitet, a sada je jasno da mi imamo legitimitet i na republičkom i na beogradskom nivou - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (65)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!