ALBANSKI LOBISTA PRIZNAO: Ja sam tražio od Blinkena da Amerika uvede sankcije Vulinu

Novosti online

12. 07. 2023. u 16:02

ALBANSKI lobista u Vašingtonu Faton Bislimi javno je priznao na Fejsbuku da je on poslao pismo državnom sekretaru Sjedinjenih Država Entoniju Blinkenua preko kog je tražio da šef BIA Aleksandar Vulin bude na američkoj crnoj listi.

АЛБАНСКИ ЛОБИСТА ПРИЗНАО: Ја сам тражио од Блинкена да Америка уведе санкције Вулину

Foto: Z. Jovanović

Bislimi je to javno priznao na Fejsbuku.

Predsednik pokreta „Odgovor“ Boban Bogdanović sa Kosova i Metohije takođe je izjavio da su na osnovu njegovog izlaganja Amerikanci uveli sankcije Vulinu.

- Nepobitni dokazi koje sam podneo američkoj administraciji su bili dovoljni za sankcije američkog Trezora protiv direktora Agencije za informacionu bezbednost! Očekujem odlučne korake od međunarodne zajednice! - napisao je Bogdanović na Tviteru.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je objasnio da američke sankcije šefu BIA Aleksandru Vulinu nisu uvedene zbog bilo kakvog kriminala i korupcije, već zbog njegovog odnosa prema Ruskoj Federaciji.

Predsednik Vučić istakao je da nije primetio "da je kokain pronađen u Vulinovom kabinetu, nego u Beloj kući".

- Protiv Aleksandra Vulina nisu uvedene sankcije zbog bilo kakvog kriminala, korupcije ili bilo čega, sankcije protiv njega su uvedene zbog njegovog odnosa prema Ruskoj Federaciji - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (30)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!