VUČIĆ O TEKSTU MARTENSA: Sve je urađeno dan uoči Evropskog saveta - trebalo je Šolcu i ostalima nacrtati kao da se ponašaju

Novosti onlajn

02. 07. 2023. u 11:16

PREDSEDNIK Srbije, Aleksadnar Vučić, prokomentarisao je tekstu Mihaela Martensa o aktuelnim dešavanjima na KiM.

ВУЧИЋ О ТЕКСТУ МАРТЕНСА: Све је урађено дан уочи Европског савета - требало је Шолцу и осталима нацртати као да се понашају

Foto: Printskrin/Tv Prva

- Nemate nijedan komad oružja što je naše na strani ruskoj ili ukrajinskoj. Prodavali smo Kipru, sa kojima imamo bratske odnose, haubice Nora, nijedna haubica se nije pojavila nigde, niti će. Može da nam se desi da se nađe negde naša municija, kada negde izvezemo, pa se pojavi na drugoj strani. Oružje i oruđe ne - nezveze je ta priča. On kaže Vučićeve bitange, prvo mu ne priliči ta reč. On retko koristi to. To je urađeno dan uoči Evropskog saveta, kada je trebalo da se nacrta Šolcu i ostalima kako da se ponašaju i tako su se i ponašali neki. Čudno je u kom momentu se to pojavilo. Vučić je kriv kada Srbi na KiM urade nešto loše, ali nikada nije zaslužan kada urade nešto dobro. Pa vi kažete da je Kosovo nezavisna država, a onda tražite od mene da uradim nešto po tom pitanju. Pa šta vi uopšte hoćete, jel Kosovo nezavisna država ili nije? Nikoga od tih ljudi nisam doveo, nijednog, svi su Srbi sa KiM. Argument im je što neko nema državljanstvo kosova? Pa nema, ima srspko. Niko ih nije doveo. Šta su uradili - ništa, sedeli su mirno dok ih neko nije pogurao i poterao - naveo je Vučić i dodao:

- Martens zna šta Kurti radi, nije Martens neko ko ne zna, ovde je reč o direktnoj nameri, i zna da Kurti neće da formira ZSO i zna da namerno provocira,. ali on hoće da bude pionir u novoj hajci protiv Srbije, jer Srbija i srpstvo moraju da budu uništeni. Po njemu nismo odustali od "srpskog sveta", iako tu sintagmu nisam izgovorio nikada u životu, nismo odustali jer kažemo da postoji oko 32 posto Srba u Crnoj Gori, po poslednjem popisu 28,56. Pa šta treba da kažemo? Ne živi? A u Severnoj Makedoniji vam je dovoljno 24% Albanaca dovoljno za sve ohridske sporazume, i da uvek budu u vladi? Sve laž do laži načičkana. I poziv - uvedite im sankcije. A u stvari relativizacija svega onoga užasnog što Kurti radi da bi se reklo "niko nije kriv, suoćčite se sa onim što je spržena zemlja, Srbija mora da odustane od svega i da zaboravimo šta je Kurti uradio u prethodnih 6 ili 7 meseci. Pa će oni da naprave neki statut, a niko od njih nema nikakva prava da to nudi, ni Raman, ni Hajrih Bel.

- Kao što nemaju prava da uplaćuju organizatorima protesta pare. Mi za to imamo dokaze. Reći će "nije to taj račun". Stvarno? Da to njima neko radi, revolucija bi ispala. Zamislite, Srbija se meša u njihove izbore. Zamislite mene da sam uzeo da pozove, kako bi to nekome groteskno zvučalo, al se ne bi mnogo razlikovalo od njihovog stava prema nama: "Srbija ne moli sve strane u Francuskoj, sad već i u Nemačkoj, da deeskaliraju te unutrašnje sukobe, pozovamo vas u Beograd da razgovaramo..." E to je ono što oni nama rade. Za gluposti dolaze da nam drže pridike. Pričali su o ruskom mešanju u američke izbore - oni ovde pre svakih izbora šalju pare kolko hoćete onima za koje misle da treba da im šalju, posebno iz tih zelenih. Kolko hoćete, i baš ih briga! Misle ovo je njihova prćija, mogu da rade šta hoće. Ima i korektnih ljudi, ali uglavnom kažu kao deca - tako smo u mogućnosti. I strašno se nerviraju što ne mogu da upravljaju Srbijom, vladom Srbije na način na koji su mislili. Zato su imali Bastu, misleći da će tako da preuzmu u potpunosti. Nije ono Basta sam smislio. Nego neko pošalje, a onda on smatra. On je divan čovek, kakvih ima u našem društvu. To je taj mentalitet "kmetski" koji žele da služe nekim stranim silama. A ja sam ponosan na slobodarsku politiku koju mi vodimo. Ponosam sam što sam vodio politiku u interesima našeg naroda, što mi niko nije naređivao i niko mi nije određivao kako ćemo da se ponašamo i kakve ćemo odluke da donosimo - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (60)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)